“STOP DEȘEURILOR DIN APE!” – Campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri a Mării Negre și a tuturor apelor din România [FOTO galerie]

0
2328

farmec.ro
carturesti.ro%20

Bogdan Bola: 🐬Vineri, 7 august, am lansat campania de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri a apelor din România “Față în față cu deșeurile din ape”. Prin această campanie, inițiată de ONG-ul “Act for tomorrow” și Kaufland Romania și susținută de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (#ABADL), dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că deșeurile din ape pun în pericol viețile animalelor acvatice.

🦀 Prin imaginile cu puternic impact emoțional, care pun în oglindă cele mai importante specii de animale acvatice sau protejate din Marea Neagră, Dunăre și Dobrogea, cu cele mai întâlnite deșeuri din ape, vă invităm să spunem împreună “Stop deșeurilor din Ape!”. Acest demers vine în continuarea acțiunii lansate acum două săptămâni, când, în cadrul programului “Acționăm pentru Ape!”, a fost amplasată prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant pe plajele din România, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România (doi delfini, un sturion și o țestoasă).

🌎Un milion de păsări marine și 100.000 de mamifere marine, pești, țestoase, mor în fiecare an doar din cauza deșeurilor de plastic, iar 40% din speciile existente de balene, delfini şi marsuini, toate speciile de ţestoase marine şi aproximativ 36% din speciile de păsări marine au ingerat deșeuri de plastic, crezând că sunt hrană, conform datelor publicate de Organizația Națiunilor Unite și de Agenția Europeană de Mediu.

🐟Prin această campanie ne-am propus să facem o paralelă între durata medie de viață a animalelor și cea a deșeurilor, reflectate în oglindă. Atunci când ne privim în oglindă vedem cea mai bună versiune a noastră, dar dacă un animal marin s-ar putea oglindi în apă, ar vedea bucăți din deșeuri, care rezistă mult timp după terminarea vieții acestuia.

💧Campania lansată în cadrul programului „Acţionăm pentru Ape – A.P.A”, iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow, alături de Kaufland România, cu sprijinul nostru de la #ABADL, constă în 11 materiale vizuale, primele 10 ilustrând o paralelă între durata medie de viață a animalelor și cea a deșeurilor. Ultimul afiș are în centrul său omul, oglindit în suma deșeurilor prezentate în primele 10 materiale. Astfel, putem conștientiza faptul că odată ajunse în natură, deșeurile nu dispar, ci rămân în fluvii, mări și oceane până la 500 de ani după dispariția animalelor și a omului.

ℹ️Totodată, în perioada 7 august – 20 septembrie, în cazul în care sunteți pe litoral, vă așteptăm la caravana de informare și educare. Puteți vedea expoziția care cuprinde materialele vizuale și afla mai multe informații despre poluarea cu deșeuri a apelor din România și impactul acestora asupra speciilor de animale. Caravana este realizată din materiale ecologice, dotată cu energie electrică provenind din panouri fotovoltaice, iar cei interesați vor putea să o întâlnească în 3 dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral (Constanța, Năvodari și Mangalia), dar și în rețeaua magazinelor Kaufland România din județul Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

🐢Primele 10 postere reprezintă ilustrarea grafică a celor mai importante specii de pești și păsări din zona Mării Negre și din Dunăre, dar și din Dobrogea: Delfinul, Sturionul, Căluțul de Mare, Pisica de Mare, Meduza, Somnul, Scrumbia, Crapul, Pelicanul și Țestoasa Dobrogeană. Acestea sunt puse față în față cu cele mai întâlnite deșeuri din ape: PET-uri, sticle, paie de plastic, plase de pescuit, pungi de plastic, tacâmuri de unică folosință, bețe de urechi, doze de aluminiu, ambalaje de dulciuri și măști de protecție de unică folosință.

🌊Ultimul afiș ilustrează omul privindu-se în oglindă cu totalitatea deșeurilor generate. Acest material transmite un mesaj care poate părea dur, însă care ne poate ajuta să conștientizăm că noi, oamenii, suntem principalii generatori ai poluării și că acțiunile noastre au consecințe devastatoare asupra naturii și a celorlalte viețuitoare. Puteți afla mai multe aici: actionampentruape.ro și aici actfortomorrow.ro

sursa: facebook.com/Bogdan.Bola


Mangalia News, 10.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply