Scandal la Mangalia: banner cu Iorguş, amplasat fără aviz de la Primărie. Poliţia Locală a dat amenzi

0
1092

Se anunţă o campanie electorală dură pentru Primăria Mangalia, în condiţiile în care va candida şi Zanfir Iorguş, şi este de notorietate adversitatea dintre acesta şi actualul primar, Cristian Radu. Pentru cei care au uitat: Iorguş şi Radu s-au mai confruntat în alegeri; a câştigat Radu, dar Iorguş a acuzat că i-au fost „furate” voturile.

Zanfir Iorguş pare determinat să câştige primăria, iar imediat după validarea candidaturii sale cu sprijinul PSD, fostul edil a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat o serie de măsuri pe care ar urma să le ia dacă este ales – vouchere pentru pensionari, despăgubiri pentru cei cu garajele demolate ş.a.

În cursul zilei de vineri, susţinătorii lui Zanfir Iorguş au montat şi un mesh cu imaginea acestuia, pe o clădire a unei persoane fizice. Nu este vreo problemă, chiar dacă suntem în precampanie, cu o singură menţiune: susţinătorii lui Iorguş aveau obigaţia ca pentru respectivul mijloc de publicitate să fie depusă, la primărie, o solicitare de emitere a avizului pentru publicitate temporară. Avizul nu a fost obţinut nici de către proprietarul clădirii, nici de executantul lucrării de amplasare. În condiţiile date, la faţa locului s-a prezentat, vineri, Poliţia Locală, care a somat proprietarul clădirii şi firma care a montat mash-ul să îl dea jos şi să intre în legalitate, prin solicitarea şi obţinerea acelui aviz.

Pentru că Poliţia Locală este în subordinea Primăriei, iar în prezent primar este Cristian Radu, susţinătorii lui Zanfir Iorguş au transformat situaţia într-una de conflict electoral, “şicanare” din partea administraţiei. La faţa locului s-au deplasat consilierii Nicu Moroianu, Paul Foleanu şi proprietarul clădirii pe care era expus materialul de propaganda electorală. Ei şi poliţiştii locali sau filmat reciproc în timp ce se certau, fiecare susţinându-şi punctul de vedere.

În discuţie, dar în mediul online, a intervenit şi fostul consilier local Menabit Ozghiun, care a ţinut să sublinieze că legea este pentru toată lumea, iar legea obligă la obţinerea avizului mai sus menţionat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De cealaltă parte, susţinătorii lui Iorguş au motivat că, în condiţiile în care Radu este primar, ei n-ar fi obţinut oricum acel aviz.

Ca o concluzie, poliţiştii locali au aplicat câte o amendă proprietarului clădirii şi firmei care a montat mash-ul (amendă cuprinsă între 30 şi 50 de mii de lei).

Reamintim că şi în 2012 la Mangalia a fost o campanie tensionată – la acel moment susţinătorii lui Iorguş s-au luat la bătaie cu susţinătorii candidatului PSD, iar motivul a fost tot un material publicitar: 

Mai mult, pe focuspress.ro, 07.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply