DOCUMENT Din cele 250 de mii de tablete, niciuna nu va ajunge la profesori, deși oficialii ministerului anunțau că și 1.900 de cadre didactice vor primi astfel de instrumente. Condiție eliminatorie pentru elevii săraci: Nimeni din familie să nu aibă telefon cu internet

0
852

Din cele 250 de mii de tablete pe care Ministerul Educației a anunțat că le va cumpăra pentru cei care nu au pe ce să învețe online, niciun dispozitiv nu va ajunge la profesori, potrivit Ordinului de ministru 4.738 din 20 iulie 2020, obținut de Edupedu.ro. Asta deși ministrul Educației și secretarul general adjunct al Ministerului Educației au declarat că și cadrele didactice care nu au dispozitive, vor primi tablete din acest program, pe lângă elevii din medii dezavantajate.

Ministerul a aprobat normele de aplicare ale programului “Școala de acasă”, prin ordin de ministru. Documentul obținut de Edupedu.ro arată că “începând cu data prezentului ordin se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitiv electronice cu conexiune la internet ce se vor achiziționa prin Programul Național Școala de acasă pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și secundar, forma de învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ preuniversitar de stat; elevii care provin din medii defavorizate; elevii care în familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin în folosință personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”.

Citiți continuarea pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply