Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada 27 iulie-02 august

0
567

Peste 130 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 27 iulie-02 august a.c, acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 260 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 67.000 lei pentru următoarele fapte:

  • desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale,
  • intrarea cu autoturismul pe plajă,
  • adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență,
  • tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice,
  • apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă,
  • nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat şi 2 fapte de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la Concursul Naţional de Titularizare în învăţământ,  ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Imnului Naţional, hramul bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, precum şi la evenimentele cultural-artistice ce au fost organizate în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet  “Oleg Danovski” din Constanţa, în Parcul Arheologic şi pe faleza Cazinoului Constanţa.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi în zona Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Săptămâna trecută au mai fost executate 16 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, 2 misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa pe linia prevenirii tăierilor ilegale de arbori şi păşunatului abuziv şi  1 misiune împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, 02 august, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat o persoană care oferea spre comercializare mai multe parfumuri şi perechi de ochelari ”la preţ avantajos”, pe plaja din staţiunea  Eforie.

Bărbatul în cauză nu avea documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci de renume.

Existând suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi l-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile abilitate.


Mangalia News, 04.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply