Trăim în țara în care un elev care ia 10 la două materii, pică BAC-ul!

0
237

Un absol­vent a picat Baca­la­u­re­a­tul dupa ce a luat 10 la Lim­ba Roma­na, 10 curat la Bio­lo­gie si 3,60 la Mate­ma­ti­ca!

Asta e momen­tul in care iti dai sea­ma ca Inva­ta­man­tul roma­nesc a ramas pe vre­mea lui Ceaș­că și cere pro­duc­tie-record de oameni “mul­ti­la­te­ral dezvol­tati”. Uma­nis­tii tre­bu­ie sa stie bine sa scoa­ta la strung pie­se cu stift si capac semi­cen­trat, cei de la Real, chiar de top la nivel inter­na­tio­nal, tre­bu­ie sa o manan­ce pe pai­ne pe Fefe­lea­ga.

Ele­vul ăsta care a picat BAC-ul ar tre­bui sa fie Ele­vul Zero, cel de la care ince­pe refor­ma. Acum!

Teo­re­tic, poti ale­ge din­tre Real si Uman. Prac­tic, sunt ora­se­le in care alegi lice­ul mai bun, pro­fe­so­rii mai buni, nu prea te gan­des­ti la alt­ce­va cand faci ale­ge­rea pro­fi­lu­lui si a lice­u­lui, avand in vede­re ca alter­na­ti­va e var­za. Atunci mergi unde e stan­dar­dul mai ridi­cat.

In loc sa ne gan­dim sa ii cana­li­zam deja din liceu spre zone­le de inte­res, noi ii vrem poli­va­len­ti, poli­po­ten­ti, poli­dezvol­tati. Daim­ne Feres­te sa avem spe­ciai­sti in ceva!!! Pai daca e geniu, ia 10 la Olim­pi­a­da Inter­na­tio­na­la, dar nu stie omul care e trea­ba cu Sado­vea­nu, pica exa­me­nul!

Doam­ne Feres­te sa incer­cam sa cres­tem spe­cia­listi! Lasa‑i asa, pri­ce­puti la toa­te si la nimic.

Ter­mi­nati, ba, cu pros­ti­i­le!

Dati Baca­la­u­re­a­tul ele­vu­lui! Folo­si­ti momen­tul asta pen­tru a ince­pe refor­ma ade­va­ra­ta!

Ii stri­cati vii­to­rul pen­tru gar­ga­u­nii vos­tri din cap, pen­tru ca nu ati fost in sta­re in 30 de ani sa repa­rati un sis­tem defect!

Ps: Fara lega­tu­ra, mai tar­ziu puțin, public aici link de coman­da pen­tru noua car­te. Upda­te: bkz.ro/lansare-o-dragoste-din-alta-lume

MN: Alte cărți sem­na­te de Sil­viu Iliu­ță, puteți coman­da de AICI.


Man­ga­lia News, 10.07.2020.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele