La mulți ani, America! Happy 4th! La mulți ani, tuturor prietenilor americani! Alexandru Ion Coita

0
371

Stimate domnule Președinte Trump,

Stimate domnule Ambasador Zuckerman,

Dragi prieteni americani,

Liderii unei națiuni își arată adevărata forță în momentele de cumpănă. Iar Statele Unite ale Americii au fost greu încercate, în ultimele luni, de virusul care a luat până acum peste 128.000 de vieți, de situația economică generată de pandemie și de violențele dure de pe străzile Americii. Dar americanii rămân în picioare, cu demnitate, mândrie, curaj și îndrăzneală.

Domnule președinte Trump,

Ați vizitat muntele Rushmore și le-ați amintit americanilor că ceea îi definește este forța de a răzbi și încrederea în viitor, ambiția de a fi mereu mai buni și hotărârea că nimeni și nimic nu le poate răpi libertatea și sentimentul că aparțin unei națiuni mărețe.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Asta m-a învățat poporul american acum 20 de ani, când m-a primit cu brațele deschise, ca tânăr student bursier. Profesorii din țara Dumneavoastră și colegii mei studenți mi-au insuflat acea ambiție și încredere că pot să mă autodepășesc mereu, că trebuie să cred cu toată forța în mine și în schimbarea semnificativă pe care o pot aduce.

Românii, la fel ca poporul american, sunt un popor care a trecut prin multe încercări. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți, să nu ne pierdem speranța sau să ne lăsăm doborâți de greutăți. Îmi doresc cu toată tăria să insuflu aceste valori în rândul tuturor românilor. Și vă asigur că voi reuși! Am convingerea că mă pot baza pe sprijinul Dvs., pentru că Americii îi pasă în mod real de soarta poporului meu.

Spuneam anul trecut că România face prea puțin pentru a îndeplini potențialul parteneriatului strategic cu SUA. Din păcate, suntem în aceeași situație și acum. Am încredere, însă, că noua generație se va ridica la înălțimea așteptărilor.

La mulți ani, tuturor prietenilor mei americani, oameni pe care îi prețuiesc, îi respect și a căror încredere mi-am câștigat-o în două decenii de muncă pentru a duce mai departe visul american al libertății, prosperității și dreptului la fericire.

Happy 4th!

Alexandru Ion Coita, 4 Iulie 2020.


Mangalia News, 04.07.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply