Aproape 80 de miliarde de euro pentru România. Investiții în infrastructură, în spitale, în școli – prioritățile trasate de analiștii economici [VIDEO]

0
693

România va primi aproape 80 de miliarde de euro pentru relansarea economică post-coronavirus şi pentru alte investiţii, în următorii 7 ani. Este suma negociată la summitul maraton de la Bruxelles, la care au participat liderii Uniunii Europene.

Guvernul se bazează în mare măsură pe banii europeni pentru finanțarea proiectelor din planul de relansare economică, dar și pentru decontarea unor măsuri economico-sociale aplicate în pandemie, cum ar fi plata șomajului tehnic.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut premierului să precizeze câți bani sunt nerambursabili, câți reprezintă împrumuturi care trebuie returnate și a afirmat că, în aceste condiții, guvernul nu mai are nicio scuză pentru a nu dubla alocațiile și a crește pensiile cu 40%.

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu spune că sumele sunt mai mici decât cele propuse inițial, atât pentru politica de coeziune și dezvoltarea rurală, cât și pentru relansarea economică.

Economiștii spun că important este să folosim acești bani în proiecte de investiţii.

Acordul la care au ajuns noaptea trecută liderii europeni trebuie să fie aprobat și în Parlamentul European.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, inclusiv VIDEO, pe stiri.tvr.ro. (foto: rl).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply