Colegiul Economic Mangalia derulează proiectul “Online e mai sigur!”, finanțat de Kaufland România prin programul START ONG 

0
913

farmec.ro
carturesti.ro%20

Colegiul Economic Mangalia derulează în perioada iulie-septembrie 2020 proiectul “Online e mai sigur!”, finanțat prin programul START ONG. Peste 900.000 de copii înscriși în învățământul preuniversitar din România, adică 32%, nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional – laptop, tabletă, desktop – pentru școala online, conform unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES.

 

Deoarece am sesizat această problemă în rândul elevilor Colegiului Economic Mangalia, având în vedere necesitatea păstrării distanței fizice și după vacanța de vară, ne-am hotărât să facilităm accesul la mijloace tehnologice pentru acei elevi care nu au posibilitatea financiară de a și le achizitiona.

Prin acest proiect se vor cumpăra, în primul rând 10 tablete destinate elevilor și profesorilor care nu dispun de tehnologia necesară pentru a menține legătura cu membrii unității școlare în condiții de distanțare socială. Se vor mai achiziționa 5 camere web destinate comunicărilor online între director și profesorii unității școlare, personal ISJCTA.

Utilizarea mijloacelor tehnologice în procesul de învățare oferă o multitudine de beneficii: reprezintă o modalitate eficientă de conectare cu elevii la toate nivelurile de studiu; oferă elevilor posibilitatea de a le spori interacțiunea cu colegii de clasă și cu profesorii prin încurajarea colaborării; folosirea tehnologiei în clasă oferă cadrelor didactice și altor membrii ai școlii, posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile digitale ale elevilor. Credem că toți copiii trebuie să aibă șanse egale în ceea ce privește procesul educațional.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sanatate, mediu, social și cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă.


Mangalia News, 10.07.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply