AMVVD Constanța a organizat o ceremonie militară și religioasă pentru cinstirea memoriei militarilor decedați acum 10 ani în accidentul aviatic de pe Aeroportul Tuzla

0
1013

S-au scurs 10 ani de la producerea accidentului aviatic care a avut loc la data de 5 iulie 2010 pe Aerodromul de la Tuzla, în care militari ce au executat numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, din cadrul Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale și din cadrul Forțele Aeriene Române și-au pierdut viața.

Duminică, 05 iulie 2020, pentru cinstirea memoriei lor, Președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități din România, Slt. (r) Marius Apostol, președintele AMVVD Constanța, Cristi Crăciun și Vicepreședintele AMVVD Constanta, General (ret.) Toma Dumitru, alături de reprezentanți ai Forțelor Navale Române și Forțelor Aeriene Române, la care au fost invitați și membrii ai familiilor eroilor, au organizat o ceremonie militară și religioasă, la ansamblurile monumentale de comemorare, compuse din troițe și plăci comemorative cu numele eroilor, aflate în cadrul aeroportului utilitar Tuzla-Constanța și în curtea Bisercii “Sf. Nectarie Taumaturgul si Sf. Teodor Tiron” din Constanta, cunoscută ca Biserica Militarilor Veterani, unde preot paroh este parintele Marinel Padure.

Au fost depuse coroane de flori la cele două monumente, iar anul acesta, au fost adăugați pe monumentul din curtea Bisericii Militarilor veterani și eroii cazuti în accidentul de la Tuzla.

Aceștia sunt:

General de flotila aeriana Nicolae Jianu,
Capitan-comandor Cătălin Vicențiu Antoche,
Capitan Lavinia Guită, 
Capitan Liviu Antim, 
Sublocotenent Răzvan Rângheț, 
Aspirant Florin Claudiu Cișmașu, 
Aspirant Cătălin Gheorghe Rădoi, 
Aspirant Băduț Papuc, 
Aspirant Constantin Vlăduț Sărman, 
Aspirant Marius Cătălin Chioveanu, 
Aspirant Cosmin Furtună,
Aspirant Cozmin Florescu, toți avansați postmortem.

Totodată, ca fost adaugat și caporalul Plăian Florinel Cătălin, decedat în timpul unui exercițiu militar desfășurat pe teritoriul țării. Toți eroii sunt pomeniți la fiecare slujbă desfășurată în Biserica Veteranilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dumnezeu să-i odihnească în pace.

Eroii nu mor niciodată!


Mangalia News, 06.07.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply