Cronica unui dezastru anunțat la Titularizare. Cum a lăsat ministrul Educației 27 de mii de profesori de izbeliște, iar la final a dat vina pe PSD

0
977

Pe 17 iunie 2020, ministrul Educației semnează un ordin prin care suspendă Titularizarea, concursul național de angajare în sistemul de învățământ, cu doar câteva ore înainte ca acesta să înceapă. Anul trecut, 27.724 de candidaţi, dintre care 4.740 debutanți, au participat la acest concurs. Anul acesta prezența ar fi putut să fie cel puțin la fel de numeroasă.

Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere – profesorii depuneau cererile și dosarele la inspectorate, conform calendarului Titularizării.

Revenim pe 17. Ministrul nu spune nimic despre acest act normativ semnat, nici Monica Anisie, nici Ministerul nu anunță modificarea, ordinul nu este publicat în Monitorul Oficial. Profesorii semnalează Edupedu.ro apariția actului respectiv și așa ajunge să fie publicat la ora 20:00.

După 3 ore, la ora 23:00, ministrul Monica Anisie publică pe contul său de Facebook următorul mesaj:

„Art 27 alin (3) din Legea 55/2020, alin. introdus de parlamentarii PSD, obligă autoritățile/ instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri!

Asta înseamnă că nici concursul de titularizare în învațămant nu s-a putut organiza! Măsura de a suspenda concursul era singura pe care MEC a putut să o ia până la încetarea stării de alertă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Art.27 3) Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12”.

Aceasta postare cu mesaj politic este prima comunicare publică în care ministrul Educației, organizatorul concursului de Titularizare 2020, vorbește despre acest examen și despre legea care l-a blocat. Spune impersonal că „nu s-a putut organiza”. Asta deși legea a fost adoptată pe 13 mai, promulgată pe 15 mai și este în vigoare de atunci. Au trecut din acel moment 34 de zile, iar ministrul spune cu două ore înainte de începutul primei zile de înscrieri la Titularizare că suspendarea concursului „a fost singura măsură pe care MEC a putut să o ia”.

Care este cronologia acestui eveniment istoric: suspendarea Titularizării

Citiți continuarea pe edupedu.ro. 18.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply