Șantiere arheologice subacvatice organizate de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța [Foto/VIDEO]

0
1045
carturesti.ro%20

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța: Biroul de arheologie subacvatică este înființat în anul 2016, ca parte integrantă a secției Cercetare din cadrul MINA Constanța. Acesta a demarat primele evaluari de teren în Marea Neagră, având ca metodologie de lucru documentarea istorică, consultarea datelor batimetrice, scanarea fundului mării și interpretarea acesteia, scufundare cu echipament autonom, înregistrări foto-video, măsurători și coordonate GPS.

Evaluarea de teren are ca scop principal identificarea și protejarea siturilor arheologice submerse existente pe platforma continentală a Mării Negre, demers care se justifică în condițiile existenței unor orașe – porturi antice pe țărmul vest-pontic românesc și a unei intense activități comerciale și maritime desfașurate în Antichitate și Evul Mediu în acest spațiu.

Informațiile actuale, culese din mediul submarin, sunt insuficiente și disproporționate, în raport cu amploarea cercetărilor de pe uscat. Din acest motiv, cercetările subacvatice pot contribui major la completarea istoriei acestui spațiu.

Dr. Cătălin Dobrinescu, Cercetător științific III.

https://www.minac.ro/santiere-arheologice.html

https://www.minac.ro/tur_virtual.html

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(video: Pascale Roibu, Fb).

Vizionați și Descoperire colosală în Marea Neagră! Comoara din adâncuri, ce valorează mii de dolari, a fost găsită din întâmplare


Mangalia News, 17.06.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply