AMVVD, Sucursala Constanţa: La Clinica Grand Eforie Nord, au fost reluate internările. Camarazii noștri, membrii AMVVD, pot face programări pentru tratamente

0
1913

Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa: La Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, au fost reluate internările, luni, 15 iunie, după o perioadă de 75 de zile, cât a fost suspendată activitatea, odată cu instituirea stării de urgenţă pe fondul pandemiei COVID-19, a declarat, pentru AMVVD managerul unităţii medicale, doctorul Anatoli Eugen Covaliov.

Conform sursei citate, din dată de 15 iunie au fost reluate internările în secţiile cu paturi, fiind înregistraţi deocamdată doar 31 de pacienţi pentru tratamente specifice şi proceduri de recuperare, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare de distanţare fizică şi crearea circuitelor unice, în condiţiile în care spitalul dispune de 150 de paturi, pe cele două secţii şi o linie de gardă permanentă.

“După intrarea în starea de alertă, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord a reluat activitatea în ambulator, din data de 18 mai, având înregistraţi 87 de pacienţi în luna mai şi 163 în luna iunie, până în momentul de faţă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie pentru pacienţi şi pentru personalul instituţiei, iar astăzi am internat 31 de pacienţi în secţiile cu paturi”, a declarat Anatoli Covaliov.

În altă ordine de idei, managerul a afirmat că şi-a propus ca din data de 19 iunie să deschidă sectorul de Băi Reci din Eforie Nord, de pe malul Lacului Techirghiol, acolo unde se fac băi cu apă sărată în lac şi împachetări individuale cu nămol sapropelic.

Pana la aceasta data, au beneficiat de tratament in baza parteneriatului dintre AMVVD si EFOSAN, 19 camarazi, membrii AMVVD.

Reamintim că, Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități a încheiat un parteneriat de colaborare cu Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizica si Balneologie, Eforie Nord (Clinica Grand), Județul Constanța. La baza încheierii acestui protocol, a stat faptul că AMVVD este singura asociație de utilitate publică, ce se ocupă de veteranii armatei române și deține acreditare pentru servicii sociale, eliberată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În baza protocolului, AMVVD va colabora cu Clinica Grand, în vederea asigurării de consiliere și asistență, pentru buna desfășurare a activităților legate de Centrul de Recuperare și Refacere al Militarilor Veterani (CRRMV-AMVVD), de lângă Mănăstirea Dealu. Totodată, în baza aceluiaşi parteneriat, Clinica Grand pune la dispozitia AMVVD, lunar, un nr. de 30 paturi pentru militarii veterani, răniți în teatrele de operații sau în misiunile desfășurate pe teritoriul țării.

De aceeași atenție se vor bucura toți militarii Armatei Române (prioritate având militarii răniți), INDIFERENT DE GRAD, DACĂ SUNT ACTIVI SAU ÎN REZERVĂ, SAU DACĂ FAC SAU NU PARTE DIN AMVVD. Militarii internați vor beneficia de 14 zile de tratament, incluzând 6 proceduri, cazare și masă, toate decontate prin OPSNAJ și CAS. După caz, se poate elibera concediu medical.

De-a lungul celor 50 de ani de existența, Clinica Grand și-a câstigat un bine meritat prestigiu, atât în țară cât și peste hotare, în special în tratamentul și recuperare a maladiilor aparatului locomotor, astfel, cazuistica se compune din:

-reumatisme degenerative si inflamatorii cronice (P.R., S.A.);
-hernii de disc;
-sechele locomotorii posttraumatice sau postartroplastii;
-sechele neurologice (pareze de nervi periferici, hemipareze și parapareze, nevralgii, nevrite);
-afecțiuni dermatologice (psoriazis, eczeme);
-afecțiuni respiratorii: bronșite cronice, rinite cronice, faringite și laringite cronice, sinuzite și unele forme de astm bronșic;
-afecțiuni ginecologice: anexite, sterilitate secundară.

Spitalul dispune de o bază mare de tratament – Laboratorul RMFB nr 2 – cu personal calificat și cu experiență îndelungată, este dotat cu echipament și aparatură modernă specifică pentru procedurile clasice de: electroterapie, termoterapie, laserterapie, magnetoterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic. Există și posibilitatea terapiilor, care folosesc factorii naturali de cură, specifici litoralului Marii Negre și lacului Techirghiol din apropiere – apa sarătă si namolul sapropelic din lacul Techirghiol – sub forma hidrokinetoterapiei la bazin și a băilor de namol la cadă, funcționale tot timpul anului.

Clinica Grand asigură asistența medicală continuă pe cele doua secții și cu o linie de gardă permanentă, precum și în regim de ambulator. Medicii de specialitate au program, atât în regim spitalicesc, cât și în ambulatoriul integrat. Spitalul dispune și de un Laborator de analize medicale si de un Laborator de radiologie si Imagistică medicală, aflate la sediul Clinicii Grand.

Pentru detalii și programări raspunde reprezentantul AMVVD pentru implementarea parteneriatului cu EFOSAN, domnul Stefan Ganea, tel: 0724319710.

Mulțumim conducerii EFOSAN, pentru frumoasa colaborare și pentru dialogul continuu și deschis cu AMVVD!

Vă invităm și pe grupul TRATAMENT SI RECUPERARE PENTRU MILITARII VETERANI.


Mangalia News, 16.06.2020.

(A transmis dl. Cristi Crăciun, președintele AMVVD Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply