Femeia-pompier de la Mangalia, povestea din spatele uniformei de salvator [VIDEO]

0
1398

farmec.ro
carturesti.ro%20

Într-o lume a bărbaților, încep ușor-ușor, să își facă loc și femeile. Vorbim despre meseria de pompier, care necesită multă forță fizică, curaj și determinare. Crina Camelia a ales autospeciala de stingere și ambulanța SMURD. Muncește cot la cot alături de colegii ei de la Secția de Pompieri Mangalia. În total, doar șase femei lucrează pe echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea.

„Un incendiu, mi-l aduc aminte și acum, la o navă… Se manifesta violent incendiul, era un fum intens, dens”, îşi aminteşte Crina Camelia Amătioae.

Este cea mai grea misiune la care a participat Crina până acum. A durat nu mai puțin de 11 ore și a avut loc în Mangalia. 

Lucrează și pe ambulanța SMURD, în funcție de misiunile de zi cu zi. Și aici a avut o experiență pe care nu o va uita prea repede: pierderea unui pacient. Bărbatul suferise un stop cardio-respirator și nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Chiar dacă s-ar fi putut îndrepta spre altă carieră, Crina a ales meseria de pompier, după ce fratele ei a decis să meargă pe acest drum – al salvatorilor. Mai mult, de mică a admirat uniforma militară, tatăl ei fiind polițist. Pentru femeia-pompier, secția de la Mangalia este a doua sa familie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe dobrogea.tv. Autor: Mihaela MOROIU.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply