Examenul de Evaluare Naţională 2020 pentru absolvenţii clasei a VIII-a. La ce oră să fie elevii în săli

0
881

De luni dimineață, peste 170 de mii de elevi din toată țara intră în focurile probelor de la Evaluarea Națională. Nu înainte de a trece de triajul epidemiologic.

Ministerul Educației a anunțat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. Aceeași procedură va fi și în cazul candidaților de la Bacalaureat.

Elevii care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 grade vor fi testați de patru ori, în total, la intervale de câteva minute, la umbră.

Cine poate participa la examenul de Evaluare Naţională 2020

La Evaluarea Naţională pot participa absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă, precum şi absolvenţii din seriile anterioare. Candidaţii din promoţiile de până în 1998 inclusiv nu participă la Evaluarea Naţională, întrucât pot solicita echivalarea examenului de capacitate, în conformitate cu ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 4701/2000, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 37/2001, Partea I.

Evaluarea Națională 2020. Desfăşurarea probelor scrise

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe ușa fiecărei săli de examen va fi afișată lista nominală cu elevii repartizaţi în sala respectivă, precum și regulile pe care aceștia trebuie să le respecte pe durata probelor Evaluării Naționale. Pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, fraudă sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1(unu) la lucrarea respectivă.

Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase.

Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

Unele școli și-au chemat candidații încă de la ora 7, ca să fie făcut în timp util triajul epidemiologic, înainte să li se dea voie în săli.

Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba, care le vor explica elevilor modul de desfăşurare a Evaluării Naţionale şi modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.

Continuarea, pe stirileprotv.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply