Băut la volan, fără permis, prin Mangalia | 8 infracțiuni de tâlhărie și furt, comise de un bărbat din Constanța | Mandate puse în executare de polițiștii constănțeni

0
762

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 11 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 22 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

La data de 11 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 200 de zile de închisoare, prin înlocuirea amenzii penale în cuantum de 4.000 de lei.

La data de 11 iunie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu au identificat un bărbat de 59 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 10 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 11 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de un an de închisoare, sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de furt calificat.

La data de 11 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat de 39 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.


Reținut de polițiștii Secției 3 pentru 8 infracțiuni

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea a 8 infracțiuni de tâlhărie și furt, comise în perioada 4-25 mai a.c., polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada menționată, bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri (produse de îngrijire corporală, băuturi alcoolice) din mai multe societăți comerciale de pe raza municipiului Constanța. La una dintre fapte, pentru a-și asigura scăparea, bărbatul a dislocat una dintre ușile de acces din societatea comercială în cauză.

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost reținut, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiștii din Mangalia

La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat de 33 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constanței din municipiul Mangalia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.


Activități preventive desfășurate de polițiști

În cursul zilei de vineri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat  activități informativ-preventive pentru prevenirea infracțiunilor de furt din autoturisme și a celor de tâlhărie, pe raza Secției 4 Poliție.

Polițiștii au discutat cu cetățenii, sfătuind în special persoanele vârstnice să își ia toate măsurile de protecție pentru a evita să devină victima infracțiunilor de tâlhărie. Aceștia au fost sfătuiți să fie atenți permanent la felul în care își țin poșeta/borseta pe stradă și să le țină lipite de corp, cu închizătoarea/fermoarul orientate către interior, protejate de braț.

Totodată, conducătorilor auto le-au fost înmânate flyere cu recomandări preventive pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.


Mangalia News, 13.06.2020. (Sursa: IPJ Constanța).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply