REMEMBER: Grafică în tuş – Cristian Paul Cozmiuc și Radu Cătănoiu, elevi în anii de gimnaziu, la Școala ”Gala Galaction” din Mangalia

0
1649

”Din arhiva de suflet, am desprins câteva lucrări realizate de foștii mei ”colegi de școală” (cum îmi place să-i numesc pe prietenii mei mai tineri). Pe vremea când au realizat aceste desene în tuș, cei doi graficieni – Cristian Paul Cozmiuc și Radu Cătănoiu, erau elevi în anii de gimnaziu la Școala Nr. 5 ”Gala Galaction” din Mangalia”. (Prof. Traian Lupu).

De remarcat faptul că două dintre desenele în tuș ale lui Cristian Paul Cozmiuc realizate la școală, sub coordonarea prof. Traian Lupu, au ilustrat coperțile volumului ”Litoralul românesc al Mării Negre, Valoare și conservare”, al Grupului de Explorări Subacvatice și Speologice, la propunerea  renumiților cercetători – Cristian Lascu, speolog și Șerban Sârbu, dr. biolog, cei care au descoperit Peștera Movile din apropierea Mangaliei. Recomandarea a venit din partea doamnei prof. Adriana Popescu, directoarea școlii, căreia îi dedicăm acest Remember grafic…

ALBUMUL INTEGRAL cu reproduceri ale desenelor celor doi foști elevi eminenți ai Școlii ”Gala Galaction” din Mangalia, poate fi vizionat AICI.


MN: Din amintirile profesorului Traian Lupu, am mai publicat:

Portret / Traian Lupu, profesorul de Desen, cu suflet de muzician

EVOCĂRI — Studiu de peisaj la Cetatea Callatis. Din amintirile profesorului Traian Lupu [galerie FOTO]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pro Artis Mangalia — Un dialog cromatic al generatiilor, partea I

Ana Maria Fulga-Ziua Marinei Mangalia 2005-2006

Pro Artis Mangalia: DIALOGUL GENERAŢIILOR — Expo II

Mangalia News, cotidianul online care leagă sufletește Marea Neagră de Atlantic. Interviu cu profesorul Traian Lupu, coordonator programe Mangalia News.

Mangalia News, de 8 ani alături de dumneavoastră!

Mangalia News — vocea cotidiană a locuitorilor din sudul litoralului, dar și a prietenilor din țară și de pe toate meridianele lumii, a tuturor celor care iubesc Mangalia. Mangalia News, de mai mult de 8 ani alături de dumneavoastră!

(Prof. Traian Lupu este directorul acestui ziar online). 


Mangalia News, 08.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply