‘URBE SUBMERSI’ – Premieră în România: Scufundări gratuite, la vestigiile arheologice subacvatice din zona Cazino Constanța

0
1570

„URBE SUBMERSI”, o premieră națională: Vestigiile arheologice subacvatice situate în zona Cazino Constanța vor putea fi vizitate în mod gratuit de 200 de persoane, în cadrul unor tururi ghidate.

Dragi prieteni, repornim motoarele! Primul proiect cultural care se „înscrie la cuvânt” este „Urbe Submersi”. Ce presupune el? O premieră națională: vestigiile arheologice subacvatice situate în zona Cazino Constanța vor putea fi vizitate, în mod gratuit, de 200 de persoane, în cadrul unor tururi ghidate, ce vor fi organizate în fiecare zi de luni, începând cu 15 iunie, până pe 27 iulie. Echipamentul de scufundare și ghizii – instructori care îi vor însoți pe vizitatori la obiectivele subacvatice se asigură din bugetul proiectului, deci, cum ar veni, din partea casei (adică 10% noi și 90% Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N., finanțatorul programului).

Informații interesante despre proiect precum și formularul de înscriere la tururile ghidate vă așteaptă pe pagina de facebook Urbe Submersi. (Sebi Patrunjei).

Urbe Submersi – Programări: http://programari.dive-center.ro/

Urbe Submersi. Premieră în România: Scufundări gratuite la vestigii arheologice subacvatice.

Turiștii și constănțenii care vor ajunge în Constanța în această vară sunt așteptați să participe la un eveniment în premieră absolută în România: Urbe Submersi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. și finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național are ca scop promovarea pentru publicul larg a vestigiilor scufundate ale portului antic al cetății Tomis, precum și educarea publicului în spiritul protejării patrimoniului arheologic scufundat al Constanței, ca parte integrantă a patrimoniului cultural național. Practic, în cadrul proiectului, 200 de persoane, echipate în costume de scufundare și însoțite de ghizi / scafandri instructor vor avea ocazia să viziteze în mod gratuit vestigii scufundate ale portului antic Tomis aflate în zona Cazino Constanța – dig Poarta 1 Port Constanța.

„Am creat acest proiect, pentru a contribui la dezvoltarea potențialului municipiului și județului Constanța în ceea ce privește turismul cultural și turismul de aventură”, a declarat Georgiana Rusu, organizatoarea evenimentului.

Program scufundări gratuite la obiectiv: 15 iunie – 27 iulie 2020, în fiecare zi de luni, în limita locurilor disponibile (aproximativ 30/zi de scufundare).


Mangalia News, 06.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply