Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. Tinca Răcaru ne oferă câteva splendide costume populare, din Colecția sa Etnografică [galerie FOTO]

0
619

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România se sărbătoreşte în cea de-a doua duminică din luna mai, respectiv astăzi, 10 mai 2020.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor, ca for decizional, la 22 aprilie 2015. Legea 102/2015 privind instituirea acestei zile, publicată în Monitorul Oficial din 13 mai 2015, prevede ca această zi să prilejuiască organizarea de evenimente cultural-artistice, sociale şi educative, prin care să “se evidenţieze valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone”.

Totodată, legea prevede includerea, în luna mai, în cadrul curriculei şcolare pentru clasele IV-XII, la disciplina educaţie civică sau la disciplinele echivalente, a două ore consacrate portului tradiţional al zonei sau al minorităţilor naţionale, evidenţiind semnificaţia acestora în păstrarea identităţii naţionale. (sursa: cvlpress.ro).

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, 10 Mai 2019,  împreună cu Cristina Racaru:

MN: Vă invităm să vizionați Colectia Etnografica Tinca Racaru, dar și articolele pe această temă, publicate de Mangalia News:

World Theachers Day 2016: Școala Gala Galaction a promovat costumul popular românesc (album FOTO)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

IA DE LA MALUL MĂRII — Retrospectivă 2015–2018. Mulțumim, Tinca Răcaru! [Foto/VIDEO]


Mangalia News, Duminică,  10.05.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply