CL Mangalia a aprobat vânzarea locuințelor ANL

0
432

Consiliul Local Mangalia a aprobat, joi, într-o ședință ordinară desfășurată online, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Radu Cristian privind vânzarea locuințelor către chiriașii din blocurile construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), în municipiul Mangalia. Edilul orașului a explicat că fondurile obținute din vânzarea locuințelor ANL nu ajung în conturile Primăriei, ci direct la bugetul de stat.

”La cererea populației, am făcut numeroase demersuri pentru ca locuitorii Mangaliei, chiriași în acele locuințe, să-și poată cumpăra apartamentele. Precizez însă că Primăria încasează doar un comision foarte mic, principalul beneficiar fiind Guvernul, care a construit acele locuințe, prin ANL”, a subliniat primarul Radu Cristian.

Cu aceeași ocazie, aleșii locali au mai votat proiectul de hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgență pentru copiii proveniți din familii defavorizate, înainte de începerea noului an școlar. Astfel, elevii din familiile cu venituri mici vor putea primi, la cerere, rechizite și uniforme școlare, dar și echipamente electronice destinate învățământului online.

Totodată, CL Mangalia a mai adoptat un proiect privind numărul și cuantumul burselor școlare, acordate elevilor pe semestrul al II-lea, din anul școlar 2019-2020. Conform documentului, încă din primul semestru din acest an școlar, bursele acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat s-au majorat pentru a stimula elevii să obțină rezultate mai bune la învățătură. Astfel, pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma a crescut de la 80 la 200 de lei. Pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma s-a majorat de la 70 la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate au crescut de la 55 la 60 de lei, respectiv de la 50 la 55 de lei.

În aceeași ședință, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind nominalizarea reprezentanților CLM în Consiliile de Administrație și Comisiile de evaluare și asigurare a calității în unitățile de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2019-2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 01.05.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply