Artistul plastic Valentin Tănase ne invită la un FLASHMOB PICTURAL | Galerie virtuală de ARTĂ

0
3317

Artistul plastic Valentin Tănase ne invită la un FLASHMOB PICTURAL | Galerie virtuală de ARTĂ.

Valentin Tănase: “Răspund invitației artistului Mihai Catruna, de a participa la FLASHMOB, postând în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o lucrare personală și invitând de fiecare dată câte un artist de a participa la acest eveniment. Invitata mea de astăzi este artista Gabriela Cristu. Lucrarea mea de atăzi este: Pragul adâncului, ulei pe pânză – 150 X 130 cm. Este o reinterpretare personală a celebrei gravuri ”Cavalerul, moartea și diavolul”, a marelui Albrecht Durer”.

“A treia zi de participare la show-ul “Flashmob”, în care prezint câte o lucrare personală, timp de o săptămână, invitând de fiecare dată câte un artist pentru a prelua ștafeta. Invit acum pe artista Rodica Toth Poiată. Pentru că astăzi este “Înălțarea Domnului”, am ales pictura “Înălțare” – ulei pe pânză, 150 X 120 cm”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Ziua a patra a show-ului “Flashmob”, la care am fost invitat să prezint zilnic, timp de o săptămână, câte o lucrare personală, invitând de fiecare dată câte un artist să preia ștafeta și să prezinte la rândul său câte o lucrare, timp de o săptămână. Invitata mea de astăzi este artista Georgeta Grabovschi. Lucrarea pe care o prezint se numeste “Puntea” – ulei pe pânză, 70X80 cm. Avem astăzi, mai mult ca oricând nevoie de punți de legătură către toți cei de care suntem legați afectiv și de care am fost izolați în ultima vreme”.

“Răspund invitației artistului și prietenului Mihai Catruna de a participa la evenimentul ‘Flashmob”, postând în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o lucrare personală și invitând în același timp câte un artist să participe la “Flasmob”. Invitata mea de astăzi este artista Andreea Gheorghiu, căreia îi adresez rugămintea de a posta câte o lucrare personală, timp de o săptămâna, invitând la rândul său câte un artist/artistă să participe la eveniment. Lucrarea de astăzi: “Iluzia realității” – ulei pe pânză 140X130 cm”.

Valentin Tanase, 16 mai 2020:

“A lupta cu morile de vânt”, expresie consacrată de cunoscutul roman “Don Quijote de la Mancha” al lui Miguel de Cervantes, definește o acțiune ilogică îndreptată către un țel fără legătură cu realitatea. Eroul romanului, celebrul Don Quijote, este acel smintit simpatic care confundă visul cu realitatea, propunându-și cu nobilă pasiune să schimbe lumea într-una mai bună. În egală măsură un nebun înțelept, sau un înțelept nebun, “Cavalerul Tristei Figuri” este departe de a fi doar un erou de hârtie între paginile unei cărți, fie ea și celebră, devenind sub pana lui Cervantes un simbol al condiției umane, mereu în căutarea unui ideal greu de integrat în constrângerile realității. Adeseori, fiecare dintre noi este un Don Quijote, atunci când visăm cu ochii deschiși obiective irealizabile. De fapt, orice învingător este, mai întâi un visător perseverent. Și artistul este, la rândul său, un visător în fața șevaletului și a mesei de lucru”.

Valentin Tănase, 12 mai 2020: “Pandemia de coronavirus va trece, ca atâtea altele, în destinul frământat al omenirii, dar, ca de fiecare dată, lumea nu va mai fi la fel. Vor rămâne în amintire clipele dramatice și tensionate ale izolării. Una dintre aceste clipe simbol, înscrisă în memoria afectivă a acestui secol este imaginea Papei Francisc, rugându-se pentru sănătatea planetei, singur într-o piață goală, altădată plină de lume, seara, în preajma Sfintelor Paști. Ce subiect aproape suprarealist pentru pictură!”

Ziua a cincea a show-ului Flashmob la care am fost invitat să prezint în fiecare zi câte o lucrare personală, timp de o săptămână, invitând de fiecare dată alt artist să preia ștafeta. Invit astăzi la Flashmob pe artista Gabriela Drăghici. Lucrarea prezentată: Aspirație – ulei pe pânză, 150 X 120 cm.

Ziua a șasea a show-ului “Flashmob” în care am fost invitat să prezint în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o lucrare personală, invitând de fiecare dată câte un artist pentru a prelua ștafeta. Invit astăzi pe artistul Willy Petry pentru a ne delecta vreme de o săptămână cu operele sale.

Pentru că astăzi este duminică, am ales lucrarea care se intitulează “Duminica orbului” – ulei pe pânză 150 X 140 cm, realizată acum aproape treizeci de ani. Cei care au trăit acele vremuri, îsi amintesc că în ultima duminică din luna mai a anului 1990, denumită în calendarul religios ortodox “Duminica Orbului”, au avut loc primele alegeri libere după evenimentele din decembrie 1989. Se pare că a fost un nume predestinat, căci acele alegeri au fost urmate de manifestația prelungita de protest din Piața Universității din București și de sângeroasa mineriadă din 13-15 iunie 1990. Vremurile trec, dar memoria rămâne.

Ziua a șaptea și ultima a show-ului “Flashmob”, la care am fost invitat de artistul Mihai Catruna să prezint zilnic câte o lucrare personală, timp de o săptămână și să invit de fiecare dată câte un artist pentru a prelua ștafeta. Invit de această dată pe distinsa mea colegă de facultate, artista Marieta Besu. Pentru că astăzi, 1 Iunie, este “Ziua Copilului”, prezint lucrarea “Familia” – ulei pe pânză, 100 X 100 cm. Copiii se împlinesc cel mai bine în cadrul unei familii, care este și va rămâne, sper, pentru multă vreme, ultimul și cel mai puternic nucleu al societății și al rezistenței în fața influențelor negative care ne înconjoară.


Mangalia News: Adăugăm, cu aleasă prețuire, alte câteva lucrări excepționale, realizate de Maestrul Valentin Năstase, într-o Galerie virtuală de Artă

***********************

Grajdeanu Mihai Ionut, 11 mai 2020: 

Vă invităm să descoperiți numarul 3 al revistei “BD Historia – benzi desenate istorice”, un număr de colecție dedicat benzilor desenate, realizate de maestrul Valentin Tănase, publicate inițial în revista ”Șoimii Patriei”, între anii 1982-1989.

Primele 50 de reviste comandate au și autograful maestrului Valentin Tănase! Colectia revistelor BD Historia isi propune sa aduca in atentia publicului lucrari de arhivă, dar si lucrari ale artistilor de bandă desenată din noua generație.

“Eu cred că banda desenată istorică este de un mare ajutor pentru tânăra generație, să se aproprie de cu mai multă plăcere de istorie. Pentru unii dintre copii poate că istoria este o înșiruire de date care pot fi aride, sau lipsite de un conținut direct. În timp ce o bandă desenată istorică bogată în imagini, sugestivă, altfel îl atrage pe tânărul cititor să încerce să descopere. Și dacă acea bandă desenată i-a placut și i-a trezit interesul, atunci el va căuta, poate mai departe, niște detalii suplimentare într-o carte, într-un manual de istorie”. (Valentin Tănase).

Revista BD Historia – Benzi Desenate Istorice este publicată în parteneriat cu: Muzeul Municipiului București, Facultatea de Istorie – Universitatea București, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Radio România Cultural.

Comenzi online: [email protected]

Cristian China Birta: Interesantă ideea asta de FLASMOB PICTURAL. Mai vedem și noi bucăți de artă care, altfel, ar sta în alte părți decât pe interneți, ca să zic așa”. 


Mangalia News, Duminică, 31 mai 2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply