LIVE VIDEO SpaceX şi NASA au lansat, în premieră, un echipaj uman la bordul capsulei Dragon, către Staţia Spaţială. Decolarea a decurs conform planului

0
1113

farmec.ro
carturesti.ro%20

NASA şi SpaceX au lansat sâmbătă, la ora 22.22 (ora României), în premieră, un echipaj uman la bordul capsulei Crew Dragon, dezvoltată de compania lui Elon Musk, către Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea fusese programată iniţial pentru miercuri, 27 mai, dar vremea a fost nefavorabilă. Este prima dată în ultimii nouă ani, când NASA trimite astronauţi pe orbită de pe teritoriul SUA.

UPDATE 22:38 Aşteptăm ca racheta să ajungă viteza de cel puţin 17.000 de mile pe oră pentru a atinge „viteza orbitală”. Asta înseamnă în esenţă că nava spaţială va călători atât de repede, doar în unghiul drept, încât va începe să se desprindă continuu în jurul pământului – fenomenul cunoscut sub numele de orbitare.

UPDATE 22:25 Au trecut primele minute de la lansare, s-a desprins prima treaptă a rachetei. Cea de-a doua treaptă a rachetei îşi va aprinde propriul motor – şi asta va accelera capsula lui Behnken şi Hurley până la viteza orbitală.

UPDATE 22:22. S-au aprins motoarele rachetei, care se desprinde de sol pentru o misiune istorică. Astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley se ridică acum în stratosferă. Este prima lansare în spaţiu a unui echipaj de pe teritoriul american, după ce, în 2011, programul navetelor spaţiale s-a încheiat.

UPDATE 22:20 Cei doi astronauţi şi-au luat la revedere, înainte de decolare. Turnul de control: „Ştiţi că suntem alături de voi, aveţi un zbor uimitor înainte, bucuraţi-vă de acele vederi ale planetei noastre uimitoare”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Crew Dragon: “Este absolut onoarea noastră să facem parte din acest efort imens de a readuce Statele Unite în activitatea de lansare. Vă vom vorbi de pe orbită, mulţumim”.

Citeste mai mult pe adev.ro/qb54tw


Mangalia News, 30.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply