Programul IMM Invest va fi modificat: Se va renunta la ipoteca pe bunuri si la prezentarea certificatului COVID

0
796

Florin Cîțu, ministrul Finantelor Publice, a anuntat ca Guvernul ia in calcul eliminarea unor cerinte ale programului IMM Invest. S-a constat ca acestea au actionat ca doua bariere si ca au creat dificultati firmelor in procesul de inscriere in program.

Renuntarea la cerinta de instituire a ipotecii asupra bunurilor este una dintre masurile care va fi analizate de Guvern.

“Se propune renuntarea la cerinta de instituire a ipotecii legale asupra universalitatii de bunuri mobile si imobile apartinand debitorului”, a anuntat Cîțu.

”Nu are sens sa soliciti companiei garantii prin ipotecarea bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare. E o garantie nenecesara, pentru ca garanteaza statul”, a intarit premierul Ludovic Orban.

Alta masura importanta este eliminarea obligatiei de a face dovada ca o firma a fost afectata de pandemia de coronavirus, adica prezentarea certificatului Covid-19.

“Era un element de ambiguitate in ceea ce priveste modul de aprobare, daca firma a fost afectata sau nu, acel certificat covid – am eliminat aceasta cerinta de a fi aprobat de la caz la caz”, a explicat ministrul Finantelor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe contabilul.manager.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply