‘PLATFORMA DIGITALIADA E MINUNATĂ!’ Un articol scris de prof. Camelia Nicoleta Alexandru, de la Școala Gimnazială “George Coșbuc”, 23 August, județul Constanța [VIDEO]

0
1157

GO AHEAD: Continuăm seria Căutăm SUPEREROI, cu articolul scris de doamna profesoară Camelia Nicoleta Alexandru, care predă Matematică, la Școala Gimnazială George Coșbuc”, în comuna 23 August, Constanța.

PLATFORMA DIGITALIADA E MINUNATĂ!

În aceste zile, la Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, din comuna 23 August, jud. Constanța, când nu putem lucra în clase, suntem online cu elevii. Folosim Platforma Digitaliada (în limba română), platforma WebEx și aplicațiile oferite de partenerii internaționali Kahoot, Quizziz, Socrative.

În școala noastră se derulează proiectul Digitaliada, iar eu am început lecțiile online de când s-a lansat platforma Digitaliada, mai exact în luna noiembrie a anului 2019. Chiar dacă nu ne întâlnim la școală, elevii noștrii au avantajul de a rezolva și încărca teme, dau teste la care primesc rezultate în timp real si bineinteles, studiază lecțiile online. Toate acestea cu ajutorul Platformei Digitaliada.

Acum elevii intră si pot rezolva testele propuse de mine, acesta fiind unul dintre avantajele acestei platforme. Astfel, elevii pot exersa pe ceea ce propun profesorii pe care ii au la clasa. Mai mult de atat, studiem folosind lecțiile existente din platformă, bineinteles, conform programei școlare. În cadrul anumitor cursuri, atașez și mici filmulețe ce prezintă materia într-o maniera mult mai amuzantă si uneori simplificat, însa elevul la rândul său poate să trimită un mesaj sub forma unui document pentru a contribui la maniera în care este prezentată informația pentru a-și exprima neclaritățile.

Maniera de a lucra este una simplă și rapidă: în momentul în care elevul lucrează testul pe platformă, eu îl corectez de acasă și platforma îi trimite rezultatul automat. În plus, una dintre actiunile care îi incântă pe copii este aceea ca pot reface testele pentru a-și îmbunătăți cunoștințele acumulate si pentru a exersa de asemenea si maniera de a lucra online.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Platforma oferă posibilitatea elevilor de a scrie rezolvarea unei probleme pe foaie, să o fotografieze și să atașeze fișierul. Astfel, pot monitoriza cu ușurință ce a lucrat fiecare și în felul acesta să apreciez activitatea fiecărui elev. Mai mult de atat, această activitate online poate fi monitorizată și de părinți, deoarece acestia sunt si ei înrolați în platformă și au contact permanent cu activitatea elevilor.

Felicit toți copiii care au lucrat în aceste zile dificile. Este un efort uriaș din ambele părți, dar și un bine pe care ni-l oferim reciproc. Interacțiunea umană este indispensabilă! Dar, ne adaptăm din mers și găsim soluții!

Școala continuă! Împreună suntem puternici și creativi!

Prof. Camelia Nicoleta Alexandru, 20 mai 2020.


Mangalia News, 22.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply