De la IPJ Constanța: Infracțiuni de tâlhărie | Dosare penale întocmite de polițiștii constănțeni | Infracțiuni la regimul rutier | Acțiuni pe linie economică

0
630
carturesti.ro%20

Reținut de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de un bărbat, de 74 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe Aleea Topolog din municipiul Constanța, acesta ar fi fost deposedat, prin violență, de bicicletă, de către o persoană necunoscută, care ulterior ar fi fugit.

Patrula formată din polițiști din cadrul Secției 4 și jandarmi din cadrul G.M.J. Tomis a demarat verificările în cauză, iar în scurt timp, a identificat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Acțiuni pe linie economică, desfășurate de polițiști

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În perioada 16-17 mai a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură economică.

În acest scop, polițiștii au verificat 23 de agenți economici din incinta mai multor piețe de pe raza municipiului Constanța.

În urma acțiunii au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 1, lit. g din Legea 12/1990R și a art. 16, lit. a din Legea 145/2014.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii rutieri

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 12.35, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism pe Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru perioada în curs.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 20.55, polițiști din cadrul Postului de Poliție Albești au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un motociclu pe raza comunei Limanu, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 22.25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe strada Pelicanului din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

La data de 16 mai a.c., în jurul orei 22.40, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un bărbat de 41 de ani, care a condus un autoturism pe DJ 391. Întrucât existau suspiciuni că acesta s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, la fața locului au ajuns polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia, care l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 00.05, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism pe strada Farului din comuna Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism pe DC 29, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 01.50, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe strada Frunzelor din orașul Năvodari, având permisul de conducere reținut și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 03.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 30 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constanței din comuna Cumpăna, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Acesta a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un autoturism pe strada Răsăritului din satul Tariverde, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Mangalia News, 19.05.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply