Școala în aer liber – o idee uitată. Se pot organiza astfel de școli, în satele românești?

0
1334

farmec.ro
carturesti.ro%20

Școala în aer liber – o idee uitată. Se pot organiza astfel de școli, în satele românești?

Ideea a devenit populară prin 1904, când germanii au inventat conceptul de Waldeschule (scoala in padure). Prima scoala a aparut in Charlottenburg, dar in scurt timp, toata lumea occidentala a copiat modelul. Se urmărea ca elevii să stea in aer curat, in mijlocul naturii, in loc sa invete inchisi in niste sali de clasa. Olanda, Franta, Spania, Italia, au urmat imediat exemplul. (foto: messynessychick.com).

In SUA, prima scoala in aer liber a aparut in 1908 in Providence, Rhode Island. In 1937, spre exemplu, in UK erau 96 de astfel de scoli. 

In România, avem azi 250.000 de copii fara tablete, fara posibilitatea de a invata online. Cei mai multi dintre ei provin din mediul rural.

Va intreb: Se pot organiza astfel de scoli in sate? Cu bancile la distante de doi metri, in aer liber, la marginea padurii, pe deal etc… Sau fara băncuțe, doar cu scaune. Se poate?

Citiți continuarea în cronicipebune.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Școala Gimnazială și Asociația de părinți “Gala Galaction” Mangalia: Școala în aer liber! Iată: EVOCĂRI — Studiu de peisaj la Cetatea Callatis. Din amintirile profesorului Traian Lupu [galerie FOTO]


Mangalia News, 18.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply