Deplasarea în interiorul Zonei Metropolitane Constanța este permisă fără declarație pe proprie răspundere. Ce localități cuprinde ZMC

0
1851

farmec.ro
carturesti.ro%20

Deplasarea în interiorul Zonei Metropolitane Constanța este permisă fără declarație pe proprie răspundere. 

Zona Metropitană Constanța cuprinde următoarele localități:

– municipiul Constanța,

– orașele: Eforie, Ovidiu, Murfatlar, Năvodari, Techirghiol,

– comunele: 23 August, Agigea, Corbu, Costinești, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla, Valu lui Traian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În România există 22 de zone metropolitane.


*Ce este zona metropolitană:

Potrivit Legii  351/2001, zona metropolitană cuprinde teritoriul administrativ al orașului centru polarizator și al unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanțe de până la 30 km, care respectă condiția de contiguitate spațială și în cadrul căruia s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri.

Articolul 7

(1) În vederea dezvoltării echilibrate a teritoriului din zona Capitalei României și a municipiilor de rangul I și II, unitățile administrativ-teritoriale de bază din aceste zone se pot asocia într-un parteneriat voluntar în scopul înființării de zone metropolitane aferente spațiului urban. Asocierea contribuie la întărirea complementarităților între aceste unități și factorii de decizie interesați în dezvoltarea teritoriului.

(2) Zonele metropolitane prevăzute la alin. (1) funcționează ca entități independente fără personalitate juridica.

(3) Zonele metropolitane pot functiona pe un perimetru independent de limitele unităților administrativ-teritoriale, stabilit de comun acord de autoritățile administrației publice locale.

Articolul 8

Asociația zonei metropolitane, cu acordul consiliilor locale și cu consultarea populatiei în condițiile legii, în a carei raza teritoriala s-a constituit, adopta programul de dezvoltare a zonei.

Cele 22 de zone metropolitane din România

Mai multe despre zonele metropolitane din România, pe stirileprotv.ro


Mangalia News, 17.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply