La Constanța se deschid unele instituții de cultură: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul de Artă și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

0
1244

La Constanța se deschid unele instituții de cultură: Muzeele și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Dragi constănțeni,

Așa cum am aflat cu toții, data de 15 mai reprezintă deschiderea unei părți importante a instituțiilor de cultură. A fost o perioadă dificilă pentru toată populația României și cu toții ne dorim ca acum, când putem ieși din case, să avem unde petrece timpul liber în siguranță. În acest sens, împreună cu colegii din instituțiile din subordine am luat toate măsurile necesare pentru ca atunci când le veți trece pragul să fiți în siguranță. Astfel, îmi doresc să vin în întâmpinarea dumneavoastră, în această perioadă de relaxare a restricțiilor ce au fost impuse până în prezent și să vă aduc la cunoștință programul și o parte din condițiile de vizitare a celor 3 instituții de cultură ce își vor deschide ușile pentru dumneavoastră.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vă așteaptă începând din data de Miercuri, 20 mai 2020, la sediul său din Piața Ovidiu, să vizitați Sala Tezaur și Edificiul Roman cu Mozaic, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00.

– Muzeele de la Cetatea Histria și Tropaeum Traiani vor fi deschise tot de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00. De astăzi, însă, puteți vizita Cetățile Histria și Adamclisi, precum și Monumentul Tropaeum Traiani. Apoi, acestea vor fi deschise în program de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Cei care doresc să viziteze aceste obiective trebuie să știe că personalul îi va primi îndeplinind toate condițiile de protecție, iar dezinfectarea spațiilor se va realiza ori de câte ori situația și numărul de vizitatori o vor impune. Pentru siguranța tuturor, au fost instalate dispensere și covorașe cu dezinfectant, iar vizitatorii, care vor intra în grupuri de câte 6 persoane, trebuie să poarte măști, iar la sediul instituției din Piața Ovidiu, se va măsura temperatura corporală la intrare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, unul dintre cele mai căutate obiective din municipiu, vă invită să vizitați Microrezervația, Acvariul și Delfinariul, începând de astăzi, 15 mai 2020, în fiecare zi a săptămânii. Vă puteți bucura de spectacolul cu delfini, pe parcursul a două reprezentații pe zi, la orele 11.00 și 15.00. Cei mici și cei mari vor putea să admire din nou animalele din Microrezervație, dar și speciile de faună marină de la Acvariu în fiecare zi în intervalul orar 11.00 – 18.00. Și aici, vă asigurăm că am luat toate măsurile pentru a fi protejați.

Au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor și încălțărilor, iar supraveghetorii vă vor indica locurile pe care le puteți ocupa pentru a asista la spectacolele cu delfini. De asemenea, la intrare, temperatura corporală va fi măsurată cu ajutorul unui termometru cu infraroșu. Sunteți așteptați cu drag la toate aceste secții ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii și vă rugăm să purtați masca de protecție.

– Muzeul de Artă Constanța își redeschide porțile pentru iubitorii de artă începând de astăzi, 15 mai 2020, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Siguranța și protecția tuturor sunt cuvintele de ordine și în această instituție. Ne-am asigurat că vă puteți dezinfecta mâinile și încălțările la intrarea în muzeu și că spațiile și suprafețele vor fi curățate în permanență.

Pentru mine este foarte importantă siguranța tuturor, atât a angajaților instituțiilor cât și a vizitatorilor. Astfel, pe site-urile obiectivelor menționate și la sediile acestora puteți afla toate măsurile de protecție ce au fost luate. În această perioadă, mai mult ca oricând, fiecare dintre noi trebuie să se protejeze și să aibă grijă de sănătatea proprie și a celor din jur, prin purtarea măștii de protecție în spațiile închise. Vă asigur că eu și toți colegii mei vom depune toate eforturile pentru a vă asigura o vizită plăcută și sigură la instituțiile muzeale din subordinea Consiliului Județean Constanța.

Vă așteptăm cu drag!

Marius Horia Tutuianu.

#constantamergeinainte #vizitammuzeele


Mangalia News, 15.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply