Doctorul Virgil Păunescu, despre experiența sa cu vaccinul pe care Centrul OncoGen Timișoara l-a dezvoltat

0
1255

TimisoaraStiri.ro: Cunoscutul doctor Virgil Păunescu, coordonatorul Institutului de Cercetare Oncogen din Timișoara, a făcut, vineri, 8 mai, anunțul finalizării formulei primului vaccin românesc împotriva noului coronavirus. Profesorul Păunescu a testat primul efectele vaccinului. Iată anunțul făcut de cercetătorul timișorean:

”În luna Ianuarie a acestui an, am luat hotărârea de a ne implica în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19. Ca medic imunolog, aveam în vedere, încă din perioada respectivă, posibilitatea ca epidemia din China să se transforme într-o pandemie cu consecințe medicale și economice deosebit de grave, atât pentru România cât și la nivel mondial.

La Centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare – dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem, de asemenea, și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel.

Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ 4 ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA), mai exact la vaccinurile personalizate în cancer.

Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti ”design-ul” pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii ianuarie aveam deja designul vaccinului”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea articolului AICI.

Citiți și: Experiența mea, după ce m-am vaccinat împotriva Covid-19: Vaccinul funcționează!

UPDATE 1: mediafax.ro/social/ancheta-la-timisioara-dupa-ce-profesorul-virgil-paunescu-a-anuntat-ca-si-a-administrat-singur-vaccinul-anticovid-pe-care-l-a-dezvoltat

UPDATE 2: Anchetă la Centrul OncoGen al Spitalului Județean Timișoara, după ce un medic și-ar fi administrat un „vaccin” anti-Covid-19

UPDATE 3: Anchetă la Timișoara, după gestul controversat al cercetătorului care și-a administrat un vaccin neomologat. „Legea îmi permite”


Mangalia News, 08.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply