Constantin Flondor – sau Lecție despre renaștere [VIDEO]

0
1105

Sorina Jecza: “Așa aș intitula filmarea pe care Sanda Flondor a făcut-o, iar Andrei Jecza a editat-o, punând-o într-un minunat document despre speranță, despre tinerețea spiritului, despre puterea constructoare a credinței în artă”.

”Stăm în casă. Izolarea doare. Am pierdut pe moment libertatea de mișcare. Dar cred că am câștigat altceva: Timpul. Libertatea de a folosi timpul. Ziua s-a lungit. S-a accentuat lentoarea. Ceasul ticăie ca un cântec de leagăn. Adorm sau mă trezesc. Pot să stau, pot să citesc, să vorbesc cu Sanda, să merg la șevalet, să-mi caut acuarelele (…).

Privitul pe fereastră e o bucurie. Mă izbește un verde tânăr. Frunzele tremură. Tot ce văd naște ritmuri, culoare. Dispare vârsta, sunt din nou copil, mă inundă o vârstă a naivităților”.

Un film din programul VIEWING ROOM al Galeriei Jecza, program în care a mai apărut interviul lui Ami Barak cu Ana Adam.

De văzut, neapărat.


Andrei Jecza

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invit să citiți un interviu realizat zilele acestea cu Constantin Flondor – în plină carantină, o nouă tinerețe.

“Puncte de lumină verde-crud vin dinspre grădina din fața ferestrelor. Există o trimitere la stimulii din Pădurea Verde pe care îl consemnam în anii 70. Aici, acum, se alătură însă puterea vie a luminii și culorii. Trec la o serie de acuarele și uleiuri. Poate răzbesc. Prima acuarelă mă mulțumește, sunt ajutat de inflorescență”.

Photo credits: Constantin Flondor – Aprilie, 3 IV 2020, ulei pe pânză, 50x60cm & Constantin Flondor – Stimuli la Pădurea verde, 1981, fiecare 30×30,8 cm, vintage prints / Jecza Gallery.

MN – Cu aleasă prețuire, vă invităm să vedeți și: OMAGIU sculptorului PETER JECZA. Casa Jecza, cea mai mare Galerie de Artă contemporană din România [Foto/VIDEO]


Mangalia News, 06.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply