Se poate! Copiii din Limanu primesc gratuit tablete şi cartele SIM cu Internet, să înveţe de acasă

0
1234

farmec.ro
carturesti.ro%20

400 de tablete si cartele SIM cu Internet! – toate acestea vor fi distribuite de marţi, 5 mai, copiilor care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Limanu- 2 Mai. Tabletele au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Învăţarea rămâne deschisă chiar şi cu şcoala închisă”, parteneri în acest demers fiind Şcoala, Primăria și Consiliul Local al comunei Limanu.

Principalul scop al proiectului a fost acela de a susţine procesul de educaţie on-line a şcolarilor din localitate. “Împreună, pentru comunitate! Sunt cuvinte pe care le-am transformat în fapte! De mâine, copiii din Limanu vor primi tablete si cartele SIM cu internet pentru a putea avea, cu toţii, acces la şcoala on-line! Proiectul a fost iniţiat de directorul şcolii gimnaziale nr 1, prof. Gela Ivaşcu şi susţinut de Primăria şi Consiliul Local Limanu, din fonduri proprii. Este o perioadă grea în care este esenţial să respectăm regulile de distanţare socială. Cei mici nu aveau însă, cu toţii, mijloacele necesare pentru a participa la cursurile on-line. A fost un efort uriaş, dar cu un scop clar: accesul la educaţie pentru toţi elevii comunei. Iar de mâine, şcoala este în casa fiecăruia. Cadrele didactice, autorităţile şi părinţii au fost o echipă, iar educaţia copiilor a reprezentat prioritatea tuturor”, a spus Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Cursurile on-line vor începe de miercuri, 6 mai, iar cadrele didactice au deja programări stabilite pentru perioada următoare. În plus, cadrele didactice vor avea acces şi la o platformă educaţională care premite accesul la cataloage electronice.

“Am vrut să dăm tuturor copiilor din Limanu şansa să înveţe. Sunt momente dificile pe care le traversăm cu toţii, însă, acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne susţinem unii pe ceilalţi. Iar acest proiect a demonstrat că atunci cand există un ţel comun, Limanu este o comunitate puternică”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu, pentru Focus Press.

Valoarea totală a achiziţiei a fost de 156.950 lei.

M.M, focuspress.ro, 04.05,2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply