Într-un sat aproape de granița cu Bulgaria, învățătoarea ține lecțiile pe WhatsApp și la telefon. Copiii învață într-o singură clasă, la simultan

0
829

Alexandra Rucsăndescu este singura învățătoare din Vâlcelele, un sat din județul Constanța, aflat aproape de granița cu Bulgaria. Predă la clasă de simultan și are 28 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Actriță de profesie, Alexandra Rucsăndescu a venit la catedră la școala primară din sat, anul trecut, în cadrul programului Teach for Romania.

Întreruperea cursurilor în martie a fost o mare provocare. Într-un sat în care nici semnalul nu este bun la telefon, învățătoarea a reușit să îi ”adune” pe copii și să continue lecțiile cu cei mai mulți dintre ei. ”Școala de acasă” se desfășoară pe telefon. Cu unii, orele au loc pe WhatsApp, cu alții – cei care au ”telefoane cu butoane” – cursurile reprezintă discuții ”unu la unu”. Dintre cei 28 de elevi din clasă, doar 4 nu participă. Ceilalți, fie folosesc telefoanele părinților, fie au telefoane proprii (nu mai mult de 5-7), iar pentru cei care nu aveau deloc, Alexandra Rucsăndescu au fost ajutată de prieteni care au donat câteva telefoane.

”Vâlcelele este un sat ce aparține de orașul Negru Vodă, unde trăiesc nu mai mult de 100 de familii”, povestește Alexandra Rucsăndescu (foto). Un loc cu oameni nu tocmai înstăriți, în care școala online este greu de realizat, însă învățătoarea a ținut să continue orele și după suspendarea cursurilor. Singura soluție pentru putea a păstra legătura cu elevii era telefonul și, din momentul în care școala s-a închis, a încercat să ”îi adune” pe copii. A reușit, după aproape o lună de eforturi.

Citiți neapărat continuarea pe sparknews.ro


Mangalia News, 02.05.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply