Şcolile s-ar putea redeschide din luna iunie. Primarul Mangaliei: “Sunt extrem de îngrijorat. Riscăm un nou val de infectări”

0
1067

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cursurile la calculator, examinarea şi notarea în sistem online reprezintă momentan o provocare cu multe impedimente. În mediul rural, dar nu numai, se pune problema lipsei tabletelor de pe care să lucreze elevii. Apoi, apar şi sincope referitoare la conexiune. Aceste aspecte şi nu numai au fost semnalate şi de către Asociaţia Elevilor din Constanţa. În acelaşi timp, vehiculează că orele ar putea fi reluate din luna iunie, dar cu ce riscuri? În China, acolo de unde a început pandemia de coronavirus, elevii au reînceput să meargă la şcoală: toţi poartă măşti.

Posibilitatea ca şcolile să fie redeschide din iunie stârneşte comentarii pro şi contra. Primarul Mangaliei, Cristian Radu, lansează o dezbatere pe această temă: 

„Aș vrea să întreb locuitorii Mangaliei ce părere au despre ideea redeschiderii școlilor, în jurul datei de 1 Iunie, așa cum se vehiculează. Ca primar, sunt extrem de îngrijorat că o astfel de decizie ar putea face mai mult rău decât bine, riscând să ne confruntăm cu un nou val de infectări, chiar și în rândul copiilor. Sunt convins că este absolut necesară încheierea mediilor și am încredere deplină în autorități că vor găsi cea mai bună soluție. Dacă se va decide reluarea cursurilor, Primăria Mangalia va oferi măști de protecție și soluții dezinfectante tuturor scolilor din oraș. Totuși, este greu de crezut că cei mici vor respecta întocmai măsurile de protecție și distanțare socială, atunci când se vor revedea la școală, după atâta timp petrecut în casă. Nu-i putem controla, dar nici nu-i putem condamna. Sunt copii și e în firea lor să interacționeze. De aceea, aș vrea să știu și opinia dumneavoastră, locuitorii Mangaliei, pentru a transmite mai departe, Inspectoratului Școlar Județean și Ministerului Educației, doleanțele comunității noastre, în aceasta privință”, a transmis edilul.

Voi ce părere aveţi?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

M.M. (focuspress.ro).

Citiți şi: Asociațiile elevilor din țară: “Reluarea cursurilor va înrăutăți situația dacă nu se vor lua măsuri concrete pentru asigurarea igienei!”


Mangalia News, luni, 27 aprilie 2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply