Premierul Orban: Institutul Cantacuzino va începe să producă ”din nou” vaccin antigripal

0
828

Laboratorul de la Institutul Naţional “Cantacuzino” va relua în câteva luni producția de vaccin antigripal, a anunțat, joi, premierul Ludovic Orban.

”Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există doar un element lipsă. Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a produce din nou vaccin antigripal. Este în pregătire un nou produs, un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism.” – a declarat premierul.

Pe de altă parte, Orban a subliiat faptul că primul vaccin de la Cantacuzino ar putea ajunge la populație abia peste câteva luni, prorbabil  la anul, din cauza procedurilor care trebuie respectate.

”În ceea ce privește producția vaccinului antigripal, nu va fi produs anul acesta, pentru că vă spun din capul locului, aici e vorba de o serie de proceduri, de testare, de validare. E vorba de punerea în funcțiune a unei linii de producție. Cel mai probabil va fi gata anul viitor. Dar aici am avut discuții la nivelul Ministerului Sănătății și încercăm să găsim soluții pentru o vaccinare cât mai amplă antigripă a cetățenilor, pentru că asta ne va ajuta în cazul venirii unui al doilea val de coronavirus, pentru că cine s-a vaccinat de gripă, dacă are simptome, mai mult ca sigur că are coronavirus, că nu are gripă.” – a spus premierul.

Citiți mai mult AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply