Paște liniștit, tuturor credincioșilor catolici care sărbătoresc azi Invierea. Peste 2 miliarde de persoane din întreaga lume sărbătoresc astăzi Paștele

0
909

Paște liniștit, tuturor credincioșilor catolici care sărbătoresc azi Invierea. Peste 2 miliarde de persoane din întreaga lume sărbătoresc astăzi Paștele.

1. Sarah Gilbert, de la Oxford University, a declarat că în septembrie am putea avea primul vaccin împotriva noului virus. Sarah conduce echipa de la Oxford care lucrează la acest proiect, cea mai avansată din Marea Britanie, conform declarației sale. (Bloomberg)

2. Persoanele în vârstă ar putea fi nevoite să stea în izolare până la finele acestui an, dacă un vaccin nu va fi disponibil, a avertizat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. (DW)

3. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunțat că până la acest moment, la Timişoara au fost vindecaţi 152 de pacienţi infectaţi cu coronavirus şi că unu din cinci români externaţi a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. (News.ro)

4. Comisia Europeană a aprobat măsurile Guvernului român pentru susținerea IMM-urilor în contextul pandemiei de COVID-19, în valoare de 3,3 miliarde de euro. (Profit.ro)

5. China nu va mai permite exportul echipamentelor medicale decât după ce sunt verificate pentru a fi certificate calitativ. (NYTimes)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Statele Unite vor rezolva problema testelor începând de luna viitoare, a declarat unul dintre consilierii pe sănătate ai președintelui Trump. Se vor face teste la nivel național pentru detectarea gradului de infectare al populație, vor fi testați cei care prezintă simptome specifice, cei care au intrat în contact cu cei infectați și teste pentru a detecta prezenta anticorpilor. (Bloomberg)

7. Primarul orașului New York a anunțat că școlile publice vor rămâne închise până la terminarea acestui an școlar însă guvernatorul Cuomo a declarat că o decizie în acest sens nu a fost luată. (CNBC)

8. Asociația cea mai mare a producătorilor de lactate din SUA estimează că 14 milioane de litri de lapte sunt aruncați zilnic de fermierii americani. Închiderea restaurantelor, cafenelelor și a hotelurilor i-a lăsat pe aceștia fără cumpărători. Centrele care distribuie mâncare gratuită nu au suficienți voluntari pentru a le prelua. Același lucru se întâmplă cu zeci de milioane de kg de legume proaspete, de la fasole verde, la ceapă. (NYTimes)

9. Facebook a cheltuit anul trecut peste $23 de milioane pentru securitatea și zborurile private ale CEO-ului și fondatorului Mark Zuckerberg. Salariului acestuia a rămas la $1 pe an. (CNBC)

10. În această seară, Andrea Bocelli va susține un concert în Domul din Milano ce va fi transmis pe YouTube de la ora 20:00. (Link)

Fotografia dimineții – Preotul Bruno Lefevre Pontalis a binecuvântat Parisul de pe acoperișul bisericii Saint Francois Xavier. Nathan Laine/Bloomberg:

Mai mult, inclusiv linkurile active, pe CRONICA.RO


Mangalia News, 12.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply