Să râdem cu Horațiu Mălăele. Declarația unui zidar pățit [VIDEO]

0
3554

Horațiu Mălăele: ”Sper ca declarațiile ce urmează să fie suficiente ca să vă dați și dumneavoastră care-i treaba:

Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului, lucram singur, pe acoperișul unei cladiri de 6 etaje.

Dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat că mi-au rămas cărămizi nefolosite, care, cântărite mai târziu, au fost găsite a cântări aproximativ 270kg.

Decât să car cărămizile jos în brate, în mai multe etape, am considerat că e mai bine să le cobor toate odată într-un butoi, folosind scripetele instalat în acest scop în spatele clădirii.

Am asigurat frânghia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul in afara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperis sa dezleg frânghia, tinând-o foarte strins, ca să asigur o coborire lentă a cărămizilor. Menționez că eu am o greutate de 72 kg.

Datorită surprizei pe care am avut-o, când am fost literalmente SMULS de la sol într-un mod complet neașteptat, mi-am pierdut prezența de spirit și am uitat să dau drumul la frânghie. Cred că nu este nevoie să vă mai spun că am început o ascensiune rapidă către acoperiș. In apropierea etajului 3, m-am întâlnit cu butoiul încărcat cu cărămizi, care acum se îndrepta vertiginos către sol, întâlnire în urma căreia m-am ales cu capul spart, zgârieturi minore și o claviculă fracurată.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Datorita impactului, ascensiunea mea a încetinit pentru o secundă, după care a continuat rapid către nivelul acoperisului, neoprindu-mă decât atunci când degetele mâinii drepte au înțepenit în scripete, până la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, între timp mi-am recăpătat prezența de spirit si am fost în stare să mă țin strâns de frânghie, în ciuda faptului că începusem să am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul cântărea doar 27 kg. Mă refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborâre rapidă.

In vecinătatea etajului 3, am întâlnit butoiul care acum urca; ca urmare a întâlnirii, m-am ales cu fracturi la glezne și cu mai multe tăieturi si zgârieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor. Intâlnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit usor caderea doar in măsură sa-mi limiteze rănile, când am căzut pe grămada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rău să vă spun, dar, așa cum stăteam întins pe grămada de cărămizi, cu dureri atroce, incapabil să mă mișc, din nou mi-am pierdut prezența de spirit si am scăpat frânghia din mâini. Așa cum stăteam întins pe spate, am putut să văd cum butoiul gol și-a început călătoria în jos, către mine, care explică cele 2 fracturi la picioare și celelalte cucuie…

Acum, ce nu înțeleg eu, de ce mi se impută mie butoiul și 270 de kilograme de cărămizi, când ele sunt puțin crăpate, dar eu, uite că sunt în impotență de muncă…”.

MN: Textul este un pamflet cules de pe internet, dar interpretarea e magistrală și aparține actorului Horațiu Mălăele.

MN: Alte momente memorabile cu actorul Horațiu Mălăele, publicate de Mangalia News, puteți vedea AICI.


Mangalia News, 12.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply