ISJ Constanța și Consiliul Județean al Elevilor apelează la potențiali donatori, pentru dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online

0
729
carturesti.ro%20

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Constanța, solicită sprijinul tuturor agenților economici și al reprezentanților comunității constănțene, care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională.

Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate / recondiţionate şi în bună stare de funcţionare, cu o posibilă conectare la reţeaua de internet, vom putea asigura continuarea învăţării la distanţă, în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Suspendarea cursurilor şcolare a determinat adaptarea sistemului de învăţământ şi adoptarea unei strategii de învăţare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanţă şi menţinerea conectării cu profesorii şi colegii de clasă. La nivelul judeţului Constanţa, există elevi pentru care accesul la platformele de învăţare online este mai dificil și, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învățării.

Așadar, în această perioadă în care sunt promovate şcoala şi învăţarea la distanţă, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaţionale deschise, soluţia, pentru aceşti copii ai comunităţii judeţului Constanţa, ca sloganul #staiacasă-şcoaladeacasă# să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Constanța realizează acest demers de identificare a unor potențiali donatori de echipamente și servicii pentru elevii din județul nostru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Pe această cale, dorim să le mulțumim reprezentanților elevilor, pentru responsabilizare și implicarea susținută. De asemenea, facem apel către toți partenerii media în vederea promovării acestei inițiative, având certitudinea că sprijinul fiecărui membru al comunității constănțene contează enorm în această perioadă. Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autoritățile administrației publice centrale, prin acțiunile noastre conjugate, vom găsi soluția oricărei probleme”, a afirmat domnul Inspector Școlar General, prof. Sorin Mihai.


Mangalia News, 10.04.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply