INTERVIU REPLICA: Primarul din Limanu – Măsuri pentru limitarea răspândirii virusului la nivelul comunei

0
911

farmec.ro
carturesti.ro%20

INTERVIU REPLICA: Primarul din Limanu – Măsuri pentru limitarea răspândirii virusului la nivelul comunei.

Având în vedere situația creată atât la nivel european cât și la nivel național, cu privire la creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în comuna pe care o conduce.

În contextul actual al pandemiei de coronavirus, localitățile constănțene și-au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului. Un exemplu îl constituie comuna Limanu, unde primarul Daniel Georgescu a luat mai multe măsuri pentru a evita îmbolnăvirea cetățenilor. Acesta a oferit mai multe detalii despre acestea într-un interviu acordat ziarului Replica de Constanța.

Reporter: Care este situația în localitatea Limanu privind pandemia de coronavirus?

Daniel Georgescu: În comuna Limanu nu avem niciun caz confirmat de infectare cu coronavirus. Desigur, sunt oameni care s-au întors din străinătate, însă se află în izolare la domiciliu. Toți au respectat condițiile impuse de autorități în această perioada și nu au fost înregistrate probleme. În plus, avem o legătură permanentă între autoritățile locale, și aici mă refer la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul primăriei Limanu și reprezentanții Poliției, în vederea monitorizării, într-un mod cât mai eficient, a celor care sunt în izolare la domiciliu. Totodată, avem grijă că oamenilor să nu le lipsească nimic. Astfel, cei aflați în autoizolare au la dispoziție un număr de telefon al nostru și ne pot contacta atât pentru informații cât și pentru a îi ajuta să își procure hrana sau alte nevoi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în comuna Limanu

Reporter: Ce măsuri ați luat pentru prevenirea răspândirii virusului, la nivel de comună?

Daniel Georgescu: Am înțeles complexitatea situației și am încercat să fim extrem de vigilenți în ceea ce privește protecția locuitorilor. Am comunicat cu oamenii, am încercat să îi informăm și să îi facem să conștientizeze pericolul. Totodată, am aplicat toate regulile impuse la nivel național și urmărim și respectarea acestora. În plus, am insistat să existe norme de igienă suplimentare la toate magazinele locale și ne-am alăturat și unei campanii a unui ONG local, de ajutor pentru persoanele care sunt singure sau au nevoie de sprijin în această perioada. De asemenea, în zonele mai aglomerate am dispus acțiuni de dezinfecție a spațiilor publice. Cel mai important este însă că oamenii să înțeleagă că pericolul este real și să amâne toate acțiunile care nu constituie o urgență.

Citiți continuarea în replicaonline.ro, 08.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply