Radu Mihailov: Lupta mea cu Corona Virusul

0
1532

Radu Mihailov: Lupta mea cu Corona Virusul.

Dragi prieteni virtuali,

Am trecut prin aceasta experienta traumatizanta spiritual si cred ca e bine sa impartasesc acest lucru, spre a sti – daca va fi cazul – la ce sa va asteptati si mai ales, cum sa reactionati.

Totul a pornit in 18 martie, cand, lucrand la un birou cu niste straini, mi-a venit din spate cineva, a vrut sa-mi spuna de aproape ce voia, invadandu-mi spatiul personal si terminand, tusind la urechea mea.

Era tarziu sa mai pot reactiona cumva… intuitiv, simteam prin frica, pericolul.

Spun frica, pentru ca anterior evenimentelor faptice, mi-a fost tare frica sa nu ma imbolnavesc, obligatiile sociale personale fiindu-mi multiple. Numai la gandul de a nu-mi putea exercita aceste obligatii, frica mi s-a accentuat. Ulterior aceasta a fost factor adjuvant si orice boala as fi putut contracta atunci pe acest fond de labilitate emotionala. A fost sa fie corona…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prima mea concluzie ulterioara a fost… frica m-a imbolnavit prima, nu strainul!!!

Dupa episodul cu tusea la ureche, mi-au aparut simptomele: frisoane reci, maini picioare ca si inghetate, somnolenta cat se poate cuprinde; am dormit in trei zile consecutive 20/16/13 ore, iar masa a fost post gri (apa).

Am sunat la Spitalul Colentina, sectia de boli tropicale, sa vad daca nu am luat vreo malarie, friguri galbene sau mai stiu eu ce, ca discutasem cu ceva orientali. Mi s-a recomandat test gripa si test corona, pentru inceput.

Am plecat la Synevo sa-mi fac o baterie curenta de analize si m-am dus si la triajul Spit. de Boli Infectioase, povestindu-mi istoricul. Seara la 1700 aveam toate analizele, inclusiv testul corona pozitiv.

Am sunat la 112, cf instructiunilor primite, intr-o ora eram deja in spital.

Spitalul… eu am facut armata si ma asteptam la orice. Nu a fost sa fie asa… Saloanele care par relativ mici, au cate 4 paturi, iar niste pacienti fara pretentii exagerate se pot gestiona normal inlauntrul acestui spatiu.

Nu am parasit salonul nici o clipa, fiind interzisa circulatia pe holuri. Practic, nu prea aveai de ce sa te plimbi, comunicarea cu toate serviciile necesare actului medical fiind realizata telefonic.

In alta ordine de idei, molima asta nu i-a gasit pe meseriasii de aici nepregatiti. Am formatie profesionala puternic structurata si inteleg repede ce eforturi s-au depus pentru realizarea si mai ales aplicarea continua a procedurilor de lucru de catre o intreaga echipa, in conditiile astea extreme.

Triaj fara contact direct, trasee prin spital separate, mai ceva ca la aeroport ptr zona corona, serviciile de curatenie, masa, tratament, supraveghere medicala samd, toate, procedurate. Spre exemplu, prima linie e formata din echipa 2 persoane, din care una proceseaza iar a doua asigura suport extern salonului, avand si punand la dispozitia primei orice are nevoie ptr pacienti, totul fiind gandit – prestabilit anterior. Exista si optiunea spot, adica pacientul prezinta info necunoscuta si decizia necesara lui se ia aproape imediat.

Despre medicatie nu putem vorbi, pentru ca acesta e limbajul medicilor si noi, pacientii, trebuie sa-l respectam. Pentru o persoana care nu a mai luat vreun medicament de ani de zile, invazia acestora pe termen scurt in organism a produs reactie favorabila, reusind o recuperare suficient de rapida.

“Omul sfiinteste locul” e proverb la el acasa, in acest spital.

Sunt aproape de capatul drumului, astept cu nerabdare sa ajung acasa, dar acest episod va ramane marcat in sufletul meu.

Sa vezi zi de zi niste “actori” care joaca piesa cu casa-nchisa, zi de zi, la fel, fara sa schimbe nimic, niciodata, nu-i puțin lucru. Mahnirea cea mai mare o constituie faptul ca nici macar nu vom sti cine ne-au fost ingerii pazitori de aici, echipamentele folosite anonimizandu-i pe toti…

In loc de concluzie:

1. Eliminati-va frica din minte. Toti suntem oameni buni si puternici si nimic nu poate si nu trebuie sa ne poata infricosa.

2. Procesati orice informatie primita, cautand partea buna.

3. Eliminati constient din minte toate mesajele de panica exprimate de media. Cei ce le fac, doresc doar rating mediatic, nu fac absolut nimic in folosul intaririi noastre spirituale.

Devenind mai puternici la interior, ne intarim imunitar si nimic nu ne va putea afecta din exterior!

Cu cele mai bune intentii,

R.M. (radu.mihailov), 07.04.2020.


Mangalia News, 07.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply