‘Așa de mult îmi place să văd cum criza asta a scos frumosul din unii…’, afirmă Cristian China Birta

0
952

farmec.ro
carturesti.ro%20

‘Așa de mult îmi place să văd cum criza asta a scos frumosul din unii…’, afirmă Cristian China Birta.

Excelentă asta, bravo! Companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare etc.) și va fi fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

Uite și de aia mi-e drag tovarășul meu Adi Hădean: A lansat Proiectul „Solidar Social”, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, la care s-au alăturat zeci de bucătari voluntari care pregătesc zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva Coronavirus: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare. Poți să te implici, dacă ești bucătar (dă un mail pe [email protected]), dacă ești producător de alimente și vrei le să donezi, dacă ești producător de materiale (ex: caserole de unică folosință, până la dezinfectanți și echipamente de protecție personală) sau dacă vrei pur și simplu să donezi.

N-am cum să nu salut cu drag astfel de inițiative, nu am cum! Fundația Conservation Carpathia s-a alăturat mișcării de solidaritate în fața pandemiei Covid-19 și a cumpărat și distribuit primele 500 de pachete cu produse alimentare și de igienă, persoanelor în vârstă, fără nicio formă de ajutor, din comunitățile de pe raza zonei de proiect Carpathia. Cei care doresc să contribuie și să ajute la creșterea numărului de persoane sprijinite în zonă sau să susțină în posibila perioadă de prelungire a situației de urgență sunt rugați să ia legătura cu Fundația Conservation Carpathia.

Și încă una de salutat (chiar nu o să obosesc să salut astfel de inițiative, cum le prind!): Timișoreana dă startul ințiativei naționale de strângere de fonduri #separațidarîmpreună, alături de Crucea Roșie Română. Timișoreana face primul pas și donează 1.000.000 de lei. Toţi românii care doresc să îi ajute pe semenii care au nevoie, se pot alătura inițiativei, donând echivalentul a 2 euro prin SMS, la numărul 8827, cu textul: DONEZ.

Dacă ești din Botoșani (dar nu este obligatoriu, poți să ajuți și dacă stai în alte părți), Asociația Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoșăneană să strângă rândurile în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. A șaptea ediție a Zilelor Nordului este și prima în care se pun la vânzare bilete de festival. Achiziționează BILETUL NORDULUI și toți banii tăi vor ajunge la spitalele și inițiativele civice din județ. Poți alege să donezi 10 lei, 50 de lei sau 100 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

E.ON România lansează o nouă campanie „Dăruieşte Lumină”, prin intermediul căreia va dona 250.000 kWh către consumatorii casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă marcată în toate planurile de efectele pandemiei COVID-19. Pe lângă ajutorul direct, E.ON își propune să stimuleze implicarea socială și solidaritatea românilor față de semenii lor aflați în dificultate. Cea de-a șaptea ediție a campaniei „Dăruiește Lumină” se derulează în perioada 1 – 20 aprilie 2020.

CristianChinaBirta.ro

Newsletter de la Cristian China Birta, poți primi AICI.


Mangalia News, 04.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply