Bani pentru calculator. Normele metodologice, aprobate de Guvern

0
800

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar in vederea achizitionarii de calculatoare de catre elevii si studentii care provin din familii cu venituri mici, a anuntat Ionel Dancă, seful Cancelariei primului-ministru.

Elevii pot primi bani de la stat pentru achizitionarea unui calculator. Mai exact, elevii aflati in familii cu un venit sub 250 de lei pe membru de familie, pot primi un ajutor financiar in valoare de 200 de euro, pentru cumpararea unui calculator sau a unei tablete.
 
“Pentru a sprijini copiii care in aceasta perioada desfasoara lectiile in sistem online, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea legii privind acordarea unui ajutor financiar in vederea achizitionarii de calculatoare, asa-numitul program ‘Euro 200’. Potrivit acestor reglementari, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare, acestia pot cere bonuri, (…) elevii care provin din familii in care venitul brut lunar pe membru de familie este de maxim 250 de lei. 
 
Pot aplica elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular in varsta de pana la 26 de ani. Bonul reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 de euro si este, repet, destinat achizitiei de calculatoare”, a declarat Ionel Danca, vineri, la Palatul Victoria, unde a anuntat o serie de masuri decise de Guvern in sedinta de joi.  
 
Configuratia minima recomandata a calculatoarelor, pentru care se ofera sprijin financiar: 
 
– pentru desktop – procesor Dual Core sau echivalent; FSB minimum 800 MHz; frecventa procesor minimum 2.300 MHz; HDD minimum 250 GB; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; unitate DVD; monitor LCD minimum 15″; tastatura, mouse optic;


 -pentru laptop – procesor minimum Dual Core sau echivalent; frecventa procesor minimum 2.000 MHz; RAM tip DDR3 minimum 4 GB; HDD minimum 250 GB; diagonala minimum 15″; rezolutie minimum 1.366 x 768; DVD;

– pentru notebook sau echivalent – procesor Intel Atom sau echivalent; tip procesor minimum N450 sau echivalent; HDD SATA minimum 250 GB; RAM DDR3, minimum 1 GB; diagonala minimum 10”.


Mangalia News, 03.04.2020. (sursa: portalinvatamant.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply