Programul ”Prima Casă” se transformă în programul ”O familie, o casă”. Președintele a promulgat legea inițiată de Eugen Teodorovici

0
978

Programul ”Prima Casă” se transformă în programul ”O familie, o casă”. Președintele a promulgat legea inițiată de Eugen Teodorovici.

Președintele  Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, prin care programul ”Prima Casă” va fi destinat în primul rând celor cu venituri mici, sub numele de ”O familie, o casă”.

Se  introduce o limită a veniturilor

”La data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreună cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei”,  stipulează principale prevedere a legii promulgate joi de către șeful statului.

În cazul în care soții au în întreținere cel puțin un copil, pragul crește la 7.000  de lei.

O altă condiție impusă potențialilor beneficiari este ca ”pe durata contractului de credit obţinut în cadrul Programului, să nu dobândească individual sau împreună cu familia o cotă de peste ½ inclusiv dintr-o altă locuinţă situată în mediul urban, cu excepţia celor dobândite prin moştenire”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți mai mult în fanatik.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply