Oina revine la Mangalia!

0
999

Mangalia are o istorie bogată, în ceea ce privește organizarea competițiilor de oină. Al doilea municipiu al litoralului a găzduit, printre altele și una dintre competițiile regină ale sportului nostru național: Cupa României.

Astfel, între ani 1965 și 1990 Cupa României se decerna aproape an de an, la Mangalia. După 1990, însă Mangalia a ieșit de pe harta sportului nostru național. Anul acesta, Federația Română de Oină, prin președintele Nicolae Dobre, a inițiat  o discuție cu reprezentanți ai primăriei Mangalia, cu scopul de a găsi soluții pentru reluarea tradiției colaborării în vederea organizării de competiții de oină în sudul litoralului. Discuțiile au avut succes.

„Urmare a demersurilor făcute de Federația Română de Oină, astăzi am primit răspuns din partea Direcției Cultura și Sport Mangalia, din cadrul Consiliului Local al Municipiului Mangalia, prin care suntem informați că autoritățile locale sunt interesate de propunerile noastre. Discutăm despre reluarea tradiției organizării Cupei României în acest oraș și derularea unui proiect de inițiere în oină pentru copii și profesorii din municipiu. În acest sens, am fost invitați pentru a stabili modalități concrete de realizare a acestor proiecte, întâlnire care va avea loc atunci când se va relua activitatea în condiții normale”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației.

În mod tradițional, Cupa României are loc în luna iunie.

(autor: Tudorel ENE, focuspress.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 02.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply