Perioadele și zonele de prohibiție la pescuit în Delta Dunării, pentru 2020

0
440

Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie la pescuit, precum zonele de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, pescarii sunt anunțați că s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale pentru 60 de zile, în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

Restricții la pescuit pentru această primăvară

Este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.

De asemenea, se interzice pescuitul în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv.

Totodată, este interzis pescuitul în Complexul Razim – Sinoe și lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.

Zonele de refacere biologică din Delta Dunării pentru toată perioada anului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți articolul integral pe discoverdobrogea.ropiese-auto-mangalia.roLeave a Reply