Știrile pozitive ale dimineții: Italia a inregistrat ieri cel mai mare număr de persoane vindecate într-o zi, peste 1500. Și tot în Italia, numărul cazurilor noi a scăzut, pentru a cincea zi consecutivă, fiind cel mai mic din ultimele aproape două săptămâni

0
815

Știrile pozitive ale dimineții:

– Italia a inregistrat ieri cel mai mare număr de persoane vindecate într-o zi, peste 1500.

– Si tot in Italia, numarul cazurilor noi a scazut pentru a cincea zi consecutiva, fiind cel mai mic din ultimele aproape doua saptamani.

– Johnson & Johnson (J&J) intenționează să înceapă testarea pe oameni a vaccinului său experimental anti-coronavirus, până în luna septembrie și să îl facă disponibil pentru utilizarea de urgență la începutul lui 2021.

– Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că o firmă din Galaţi va începe din 15 aprilie producerea echipamentelor de protecţie, iar Romarm va realiza tot de la aceeaşi dată 500.000 de măşti pentru populaţie şi 150.000 de măşti pentru spitale.

– Guvernul a adoptat ieri un act normativ care stipulează că cetăţenii vor putea să depună solicitări către toate instituţiile publice online, semnate electronic, iar instituţiile trebuie să le primească şi să răspundă. În baza acestei OUG, toate instituţiile şi autorităţile trebuie să aibă o platformă pentru primirea acestor documente semnate electronic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Marea Britanie a aprobat un dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de Covid-19 în afara secţiilor de Terapie Intensiva.

– Airbus a efectuat un nou zbor între Europa și China, aducând un transport de măști ce vor fi utilizate de sistemele de sănătate din Franța, Germania, Spania și Marea Britanie.

– Cercetătorii germani au descoperit o bacterie care poate descompune un tip de plastic folosit în produsele comerciale.

– Cercetătorii care lucrează cu Agenția Europeană Spațială au propus folosirea ureei din urina astronauților pentru a forma un mixt cu praful lunar. Produsul rezultat ar putea fi folosit de imprimantele 3D pentru a construi o bază pe satelitul natural al Pământului.

– Retailerul Mega Image a anunțat că, până la finalul lunii aprilie, nu va mai opera niciun fel de creșteri de prețuri la raft, pentru toate produsele.

– Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom Romania, a anuntat ca firma nu va da niciun angajat afară și nici nu va trimite personalul în șomaj tehnic.

– Primarul Lisabonei a suspendat plata chiriilor in locuintele oferite de Primarie, pana la data de 30 iunie. De aceasta masura vor beneficia 24.000 familii si 70.000 persoane si face parte dintr-un pachet de 25 masuri pentru sprijinirea familiilor si companiilor in perioada restrictiilor Covid-19. Datoria acumulata in aceasta perioada va putea fi platita esalonat pe o perioada de 18 luni.

– Un producator de rachete din California va incepe sa produca ventilatoare.

– Google Earth a lansat un tur virtual pentru 31 dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale din SUA.

– Un fotograf din Brooklyn i-a cerut o intalnire unei femei prin intermediul unei drone, dupa ce a vazut-o dansand pe acoperisul blocului.

– Hidroelectrica a anuntat ca va sponsoriza cu peste 10 milioane de lei șapte spitale din România.

– Gamerii din România au strâns aproape 10.000 € la un maraton live de FIFA 20. Banii vor fi donați în lupta contra COVID-19. Alti 10.000 de dolari, strânși pentru SMURD în cadrul unui maraton de gaming.

Extra (nu sunt pozitive dar sunt importante):

– Un pastor evanghelist din Florida a fost arestat, după ce a refuzat să anuleze slujbele și să se supună regulilor de distanțare socială.

– Twitter a sters ieri mai multe mesaje ale presedintelui Braziliei deoarece contineau dezinformari, iar in aceasta noapte Facebook si Instagram au sters o inregistrare video a aceluiasi presedinte, din acelasi motiv.

– Printre puterile primite ieri de premierul Ungariei Viktor Orban se afla si trimiterea la inchisoare pentru maxim 5 ani a celor care raspandesc stiri false/zvonuri si inchisoare de pana la 8 ani pentru cei care pleaca din carantina.

Bonus (nu sunt stiri pozitive dar au o doza de umor):

– O femeie din New Jersey a fost amendata pentru ca a parasit carantina pentru a arunca un cocktail Molotov catre casa prietenului sau. Sticla nu a explodat.

– Canadienienii vorbitori de limba franceza din Quebec numesc virusul “La Covid”, in timp ce in Franta, virusul este “Le Covid”.

– În urmă cu o săptămână, din top 10 căutări pe Amazon 9 erau produse pentru dezinfecție sau igiena personală, inclusiv hârtie igienică. Pe poziția a șaptea se aflau puzzle-urile pentru adulți.

Fotografia diminetii – Inga are 85 de ani si locuieste in Danemarca, iar Karsten are 89 de ani si locuieste in Germania. Cei doi se iubesc, iar cand pandemia a inchis granitele dintre cele doua tari, au continuat sa se vada in fiecare zi, pentru a lua pranzul impreuna, la granita dintre cele doua tari.

Sursa: Orlando Oprea, CRONICA.RO


Mangalia News, 31.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply