Dr. Ana Maria Bucur: Corona virus – Câteva recomandări de bun simț, la timpul prezent!

0
2883

Dr. Ana Maria Bucur: Corona virus – Câteva recomandări de bun simț, la timpul prezent!

Suntem contemporani cu covid-ul, chiar dacă nu ne place. Ne sperie pentru că poate să ne scurteze dramatic viața. Și aveam alte planuri, nu să stăm izolați prin case…

M-am hotărât să vă spun câteva lucruri care ne ajută în prevenirea îmbolnăvirii cu acest tip de virus. Sunt chestii de bun simț, pe care le știți (unele) sau pe care acum le aflați (altele). Interesant că nu vă dau sfaturi, pentru că am de mult timp o vorbă care sună cam așa ”sfaturile sunt bune, pentru că nu ești obligat să le urmezi”.

Eu vă spun, cu drag, despre cum putem prin patru mijloace ce ne stau la îndemână să ne apărăm de invazia unui potențial cotropitor.

1. Azi, accentul îl pun pe uleiurile esențiale. Atenție că nu vă spun spun să cumpărați de la Vivasan sau de la doTerra, sau de la plafarul din colț. Voi să le aveți și să le folosiți. Le enumăr pe cele mai folosite în tuse și răceală (cu tropism respirator) și apoi voi insista pe câteva: arbore de ceai, busuioc, cajeput, chimen, chiparos, cimbrișor / cimbru, coriandru, eucalipt, ghimbir, grapefruit, isop, lavandă / levănțică, lămâie, lemn de santal, lemn de cedru, lemn de trandafir, melisă, mentă, mirt, pin, piper negru, rozmarin, scorțișoară, salvie, smirnă, tămâie.

Există un ulei – ”33 de plante Vivasan”, care înglobează multe din cele enumerate mai sus, dar se găsește mai greu, acum. Reprezentanții companiilor vă pot da relații despre prețuri și chiar să vă prepare amestecuri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vreau să vă spun câteva vorbe despre Uleiul eteric de Cimbrișor / Thymus zygis, care este folosit din timpuri vechi, însă din 1887, de cand a fost demostrat efectul bactericid în antrax, apoi în epidemia de tifos din 1889, a intrat în atenția specialiștilor din domeniul farmaceutic. Din 1922, este folosit împotriva meningococului și a stafilococului, a bacilului tuberculos și a celui dizenteric.

În perioada primului război mondial, s-a folosit în dezinfectarea instrumentarului și antiseptic al plăgilor. Cimbrișorul stimulează imunitatea, în cazul bolilor infecțioase, mai ales în afecțiunile aparatului respirator. Este folosit și in alte afecțiuni, dar acestea nu fac obiectul discuției de azi. Este imunostimulator și tonifiant, antiseptic, antimicotic, antihelmintic, analgezic, antiinflamator, antireumatic, cicatrizant și analgezic.

Se folosește în doze mici, în ulei de bază, (3 picături la 15 ml) contraindicat în epilepsie, sarcină și la copiii sub 6 ani. Se poate aplica pe pielea gâtului, se poate face gargară, se poate înghiți, o picătură de ulei esențial pe miere, pâine. Poate fi folosit în masaj, baie, inhalații.

Uleiul de levănțică / Lavandula officinalis, are efect terapeutic multiplu, dar ne referim doar la subiectul corona-virus, folosindu-l pentru că este adaptogen, antiseptic (pentru bacterii, fungi și virusuri), imunomodulator, antitoxic, antistres, antiinflamator, antialergic, cicatrizant. În plus față de uleiul de cimbru, poate fi folosit în gargară și compresă.

Uleiul esențial de Rozmarin este un foarte bun antiseptic și stimulator, fiind antioxidant. În plus, fluidifică mucusul, deci are și calitatea de expectorant. Este mucolitic, antireumatic, carminativ, antiinflamator și analgezic, cicatrizant, cardiotonic. Se folosește în inhalații, masaj, baie aromatică. Compresa se ține maxim o jumătate de oră pe piept, sau în jurul gâtului (5 picături la o cană de apă caldă-200 ml). Intern o picătură pe miere, lămâie, pâine, de două ori pe zi.

2. Gargara se poate face și cu apă sărată, de 2 ori pe zi, circa 2-3 minute de fiecare dată. Salinitatea să fie crescută!

3. Și pentru că virusul nu este o ființă (deja știți!), ci un fragment de proteină și are, ca orice ce există pe Pământ, o frecvență de vibrație, poate ar fi bine să purtăm, din când în când, o bucățică de folie de aluminiu în zona capului (undeva ascunsă în căciulă!). Folia de aluminiu diminueză mult vibrația electromagnetică cu reverberații negative asupra creierului uman. Deci este o protecție fizică, energetică.

4. Inhalații. Cu ceai de mentă și salvie, sau cu orice altă combinație care vă priește. După ce v-ați acoperit capul cu un prosop, respirați deasupra aburului. Puteți adăuga o picătură de ulei esențial, dar atenție, țineți ochii închiși și respirați mai departe de suprafața lichidului, deoarece efectul este mult mai intens.

V-am spus că sunt lucruri cunoscute, e bine să le aplicăm!

Dr. BUCUR ANA MARIA, manager, medic primar medicină de familie, competențe în echografie, nutriție și homeopatie.

MN: Vă invităm să citiți articolele semnate de doamna doctor Ana Maria Bucur, publicate de Mangalia News, AICI.


Mangalia News, 29.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply