Statele europene alocă sume mari, pentru a sprijini companiile și angajații. Ce măsuri se iau în Gemania, Franța și Italia

0
855

farmec.ro
carturesti.ro%20

Guvernanții din întreagă lume iau deja măsuri ca să minimalizeze riscul unei crize economice de proporții, pe fondul pandemiei.

Statele din blocul comunitar alocă sume fabuloase, pentru a sprijini în special întreprinderile mici și mijlocii și sistemele sanitare. Asta în timp ce Statele Unite au redus dobânda de referință la zero, la fel ca în timpul crizei din 2008.

De câteva zile, bursele europene și asiatice sunt în cădere continuă, cu toate eforturile băncilor centrale de a bloca coronacriza, cum au numit-o finanțiștii.

Investitorii sunt îngrijorați că situația se poate înrăutăți și asta va duce economia globală în criză.

Tocmai pentru a nu se ajunge aici, în principiu, statele lumii iau cam aceleași masuri pe care le-au luat în timpul crizei financiare de acum 12 ani. Pentru că oamenii să nu-și piardă locurile de munca se discută soluția șomajului tehnic, iar companiile, de la cea mai mare până la persoanele fizice vor fi ajutate cu bani.

Germania alocă peste 600 de miliarde de euro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Germania promite împrumuturi nelimitate companiilor afectate de coronavirus și pentru asta a autorizat banca federală să acceseze un fond de 610 miliarde. Același lucru l-a făcut administrația germană și în 2008 și această manevră i-a permis să păstreze numeroase locuri de muncă.

În Italia, au prioritate firmele mici și mijlocii

În Italia, guvernul injectează bani în primul rand în întreprinderile mici și mijlocii, ajută persoanele fizice și alocă ajutoare suplimentare pentru șomerii și muncitorii bolnavi sau aflați în carantina la domiciliu.

„Vom stabili cu generozitate regulile privind ajutoarele și pentru aceasta probabil că vă veți îndatora,  dar în acest moment este important să supraviețuim crizei financiare, ca firmele să nu intre în faliment doar pentru că acum nu au comenzi din cauza virusului și de aceea e important că acum să injectăm bani în economie și să sprijinim fără echivoc toate companiile chiar și pe cele care nu sunt acum în dificultate”, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

În Franța, firmele de lux produc dezinfectanți

În Franța, guvernul promite companiilor ajutoare de miliarde de euro pentru a nu intra în criză din cauza pandemiei.

De altfel, majoritatea marilor companii din Europa își reorganizează activitatea în funcție de nevoile țării. mai ales că guvernele sunt dispuse acum să acorde scutiri importante de impozite. (sursa: stiri.tvr.ro).


Mangalia News, 17.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply