Victor Ponta cere Guvernului facilități pentru firme, ca să nu dea faliment

0
872

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cere Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuţiilor firmelor afectate de pandemia COVID-19 şi afirmă că partidul său a depus vineri un proiect de lege în acest sens.

„Noi am depus vineri, când am fost la Parlament, proiectul de lege privind completarea şi modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Nu e timp acum de votat legea. Dacă o ia Guvernul azi exact aşa, textul e lucrat cu specialişti şi o adoptă ca ordonanţă de urgenţă, ar fi foarte bine“, a spus duminică Ponta.

El a subliniat că „toate firmele – hoteluri, restaurante, alimentaţie publică, agenţii de turism, transport internaţional, companii de transport – trebuie să primească o amânare de minimum 90 de zile a plăţilor contribuţiilor şi a taxelor“, data limită pentru acestea fiind 25 martie.

„N-au de unde, sunt închise. Le băgăm în faliment? Îi obligăm să trimită sute de români în şomaj? Ştiu că va fi o gaură în bugetul ţării, dar este ceva ce toţi înţelegem că dacă nu luăm acum măsuri va fi şi mai mare problema“, a spus Victor Ponta, într-o postare făcută pe Facebook.

De asemenea, Ponta a amintit că a propus amânarea cu 90 de zile a plății ratelor bancare de către persoanele fizice.

„Nu cad băncile 90 de zile, nu e vorba de anularea ratelor, ci de amânarea lor. 90 de zile vor rezista băncile, în schimb sunt oameni care nu rezistă nouă zile, nu 90 de zile“, a apreciat Victor Ponta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(sursa: cugetliber.ro, 16.03.2020).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply