SFATURI MEDICALE, pentru prevenirea infectării cu coronavirus. APEL din partea medicilor și specialiștilor de la Spitalul Municipal Mangalia

0
1273

farmec.ro
carturesti.ro%20

SFATURI MEDICALE, pentru prevenirea infectării cu coronavirus. APEL din partea medicilor și specialiștilor de la Spitalul Municipal Mangalia:

Persoanele fără simptome respiratorii, ar trebui:

 să evite aglomerațiile și să evite frecventarea spațiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri);

 să mențină o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);

 să-și spele frecvent mâinile, folosind apă și săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;

 să utilizeze tehnica de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat, sau să-și acopere nasul și gura în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmată de aruncarea acestuia, după utilizare și spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 să se abțină de la atingerea gurii, nasului și ochilor;

 să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.

Persoanele cu simptome respiratorii, trebuie să respecte indicațiile de mai sus și următoarele:

 să poarte o mască dacă prezintă febră, tuse și respirație dificilă și să solicite consult medical la medicul de familie, cât mai curând posibil;

 să poarte masca pe nas si nu sub nas.


În spitale

Persoanele cu simptome respiratorii trebuie:

 să poarte mască, în timp ce se află în zonele de așteptare/ triaj sau în timpul transportului în spital;

 să poarte mască atunci când stau în zonele de așteptare dedicate cazurilor suspectate sau confirmate; Atunci când sunt izolate în încăperi individuale, în lipsa altor persoane, acestea pot să nu poarte mască, dar trebuie să-și acopere gura și nasul cu șervețele de unică folosință atunci când tușesc sau strânută, pe care le aruncă IMEDIAT după utilizare și se spală pe mâini cu apă și săpun.

Personalul medical trebuie:

 să poarte mască atunci când intră într-o cameră în care sunt internați pacienții suspectați sau confirmați cu infecție cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) și în orice situație în care îngrijesc un pacient suspect sau confirmat;

 să utilizeze o mască de protecție respiratorie (N95, certificat NIOSH, EU FFP2, sau echivalent), atunci când efectuează proceduri ce pot genera aerosoli (de ex. intubația traheală, ventilație noninvazivă, traheotomie, resuscitare cardiopulmonară, ventilație manuală înainte de intubație și bronhoscopie).


Reguli de utilizare a măștilor:

Utilizarea și eliminarea corespunzătoare a măștii reprezintă una din măsurile eficiente pentru a limita transmiterea noului coronavirus. Tipuri de măști:

În acest sens, trebuie respectați următorii pași:

 în timpul utilizării, trebuie să evitați atingerea măștii;

 să îndepărtați masca, folosind tehnica adecvată (nu atingeți partea din față, ci îndepărtați șnururile din spate), acțiune urmată de spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun;

 să nu reutilizați măștile de unică folosință. Măștile cu pânză (de ex. bumbac sau tifon) nu sunt recomandate în nicio situație.


APEL din partea Directorului medical al Spitalului Municipal Mangalia, doamna dr. Paula Untaru:

”Buna ziua! Am decis să scriu astazi câteva rânduri, deoarece am primit mai multe telefoane de la prieteni, întrebându-mă ce pot face ei acum, in situația asta de pandemie de Covid-19. Fiind cadru medical, așteptau probabil un tratament de la mine. Soluția cea mai simplă este să stea acasă. Haideți sa facem cel mai ieftin concediu de anul ăsta, stând acasă cu copiii. Ne putem juca cu ei, ei atât așteaptă de la noi. E momentul să transformăm luna aceasta in luna August, când toti plecăm in concediu. Haideți sa ne cunoaștem familia si casa mai bine.

Eu sunt cadru medical si sunt obligată să plec de acasă. Eu incerc sa ajut comunitatea. Voi puteți să ne ajutați pe noi, cadrele medicale, stând acasă. Dacă vreti să faceți mai multe, să ne ajutați și voi.

Cine poate și are, sau are posibilitatea să facă sponsorizări cu materiale de protecție, dezinfectanți, măști, viziere, vă așteptăm cu recunoștință. Este momentul să acționăm împreună!”

MN: A transmis Roxana Georiana Mitu, asistent principal licențiat, în cadrul Compartimentului Controlul și Prevenirea Infectiilor Asociate Actului Medical.


Mangalia News, 15.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply