Cercetătorii canadieni au anunțat că au izolat cu succes virusul care provoacă COVID-19, iar Israelul va testa vaccinul oral pentru noul coronavirus

0
1066

Radio România: Cercetătorii canadieni au anunțat că au izolat cu succes virusul care provoacă COVID-19 și Israelul va testa vaccinul oral pentru noul coronavirus.

Oamenii de știință din Toronto au izolat ceea ce ei numesc „agentul responsabil pentru focarul continuu de COVID-19”. Echipele de cercetare de la Sunnybrook Health Sciences Center, Universitatea din Toronto și McMaster University au făcut anunțul, după “o colaborare cu rezultat rapid”, într-un laborator din Ontario. În același timp, Israelul a anunțat că este pe cale de a testa un vaccin oral pentru coronavirus.

„Cercetătorii de talie mondială din aceste instituții s-au reunit și au izolat cu succes virusul în doar câteva săptămâni”, a precizat dr. Rob Kozak, microbiolog la Sunnybrook, într-un comunicat de presă.

„Demonstrează că lucruri uimitoare se pot întâmpla, atunci când colaborăm”, a mai spus el.

Datorită muncii acestor cercetători, oamenii de știință din întreaga lume pot acum să înțeleagă mai bine biologia și evoluția SARS-CoV-2. Iar acest lucru va ajuta cercetătorii să dezvolte eficient teste, diagnostice, tratamente și vaccinuri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Avem nevoie de instrumente cheie, pentru a dezvolta soluții pentru această pandemie”, a declarat medicul microbiolog Samira Mubareka, care a participat la studiu. (sursa: https://www.facebook.com/RadioRomania/).


Mangalia News, 14.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply