Doctorul care a vindecat cinci pacienți de coronavirus, la Timișoara: ”Cea mai eficientă metodă este prevenția”

0
1013

farmec.ro
carturesti.ro%20

Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este doctorul care face parte din echipa care a vindecat cinci pacienți care au avut coronavirus la Timișoara. A fost din prima zi pe „frontul” luptei cu noul virus care are origini în China și nu pleacă de acolo. Care este principalul sfat al doctorului care folosește cele mai noi tratamente pentru vindecarea bolnavilor? „Cea mai eficientă metodă este prevenția”…

Doctorul Virgil Musta a fost „pe baricade” în lupta cu coronavirusul încă de la primele cazuri suspecte. Unele s-au confirmat, altele nu. Până acum însă, într-un interval relativ scurt, s-au vindecat, la Timișoara, de coronavirus, o pacientă de 38 de ani, prima pacientă din Timișoara cu coronavirus, un bărbat de 47 de ani, o fată și un băiat de 16 ani și o adolescentă de 15 ani. Doctorul Musta spune că a instituit terapia în funcție de fiecare pacient și în funcție de recomandările medicilor care s-au confruntat cu o astfel de criză, dar cea mai importantă este prevenția.

„În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece, la 2-3 zile de la terapie, pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție la Clinica II de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Citiți articolul integral pe tion.ro/sanatate



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply